– Dropp denne forsikringen på bilferie

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Å bruke penger på egenandelsforsikring er å kaste penger ut av vinduet, ifølge Gjensidige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av nordmenn kaster bort penger til egenandelsforsikring når de leier bil i utlandet. Problemet er bare at egenandel er ofte dekket under reiseforsikringen.

– Hvis du skal leie bil i utlandet i sommer, er det bare å kutte ut egenandelsdekningen dersom du har det på reiseforsikringen, anbefaler Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Nordmenn flest vet ikke at reiseforsikring dekker ved bilutleie i utlandet. Bruk derfor noen sekunder på å sjekke reiseforsikringen på dette punktet, så kan man spare en tusenlapp i uka, ifølge Gjensidige.

– Har du gjort det før avreise, slipper du å ta stilling til spørsmålet når du henter nøklene og skal starte ferien, sier Rysstad.

Les også: Hit reiser vi på ferie i sommer

En undersøkelse fra Gjensidige i Danmark viser at halvparten har opplevd at bilutleiefirmaet forsøker å selge en valgfri egenandelsdekning ved leie av bil i utlandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det henger blant annet sammen med at 4 av 5 ikke vet hvordan deres reiseforsikring dekker ved bilutleie i utlandet, og derfor blir de ofte lokket til å tegne den valgfrie forsikringen av provisjonslønnede salgsassistenter ved bilutleieselskapene skranker på flyplassene.

Det er grunn for å tro at danske tall er direkte sammenlignbare med norske, skriver Gjensidige.

Les også: Nordmenn knuser naboene i feriebudsjett

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no