Meny

Hit reiser vi på ferie i sommer

Foto: EpicStockMedia / Shutterstock / NTB scanpix.
Spania og Danmark topper ferielisten hos nordmenn, viser ny undersøkelse.

Vel 420.000 velger å legge ferieukene til Spania i sommer, mens omtrent like mange velger nabolandet Danmark.

Det viser en ny forbrukerundersøkelse som Respons Analyse har utført for SpareBank 1.

– Nabolandene og de kjente sydendestinasjonene dominerer blant nordmenns reisemål også i sommer. Disse landene er på topp år etter år og det skal tydeligvis veldig mye til for å endre nordmenns ferievaner, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

På de neste plassene følger Sverige, Italia, Hellas og Tyskland som alle får besøk av over en kvart million nordmenn i sommer.

Les også:   Unngå overraskende gebyrer og valutasmell på ferie

Spania og de øvrige middelhavslandene har alltid vært populære reisemål for nordmenn. Med solgaranti og et fortsatt behagelig prisnivå på mat og drikke, klarer de å lokke nordmenn sydover hvert år.

– Kursen på norske kroner er fortsatt svak mot mange typiske ferievalutaer, slik at vi får ikke like mye igjen for pengene våre i utlandet som vi gjorde for få år siden. Men for mange har sydenturen høy prioritet og er innenfor det lommeboka tillater, sier Gundersen.

De siste årene er det Tyskland, Italia og Kroatia som har økt mest i popularitet. Sammenlignet med for tre år siden er det om lag 100.000 flere som skal til Italia eller Tyskland i sommer. Kroatia har nær doblet antall norske feriegjester, fra i overkant av 80.000 i 2015 til nærmere 160.000 i år.

Les også:
Turismeforsker: – Dropp «10 på topp»-attraksjonene på ferie 10 ferietips for deg med hjertesykdom

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Reise
Populært