Meny

Skal bygge taubane i millionklassen opp til «Hollywood»

Det er ulovlig og svært farlig å endre på skiltet. Selv om byen tidligere har tillatt endringer i enkelte tilfeller, vanligvis til reklamer for filmer eller produkter, er dagens regler at skiltet ikke skal endres. Foto: Colourbox.com
Warner Bros. har offentliggjort planer om å bygge en taubane som skal ta turister fra eget filmstudio opp til det ikoniske skiltet.

Du vet du befinner deg i den amerikanske filmindustriens legendariske hovedstad når du kan lese «Hollywood» i hvite bokstaver på toppen av Mount Lee i Griffith Park, Los Angeles. Skiltet består av ni meter brede og femten meter høye bokstaver og ble satt opp i 1923.

Opprinnelig formet skiltet ordet «Hollywoodland» for å promotere et nytt byggefelt i skråningen ovenfor, og det var dekket med lyspærer.

I dag er skiltet for lengst blitt ikonisk og opptrer ofte i introduksjonsscener i filmer der handling lagt til områdene i eller omkring Hollywood. Området har i flere tiår slitt med tilstrømninger av turister som gjerne vil se skiltet på nært hold, men nå har Warner Bros. planer om å gjøre noe med saken.

Fra Warner-studioet i Burbank, der vanntårnet er dekorert med selskapets kjente logo. Foto: Wikimedia

Warner Bros., som er en av Hollywoods seks største filmselskaper, kunngjorde mandag planer om å bygge en taubane som skal starte i deres eget filmstudio i Burbank. Kjøreturen vil ta seks minutter og gå 1,6 kilometer opp til et besøkssenter nær skiltet. Derfra skal ulike turstier ta de besøkende videre opp.

Les også:   Turismeforsker: – Dropp «10 på topp»-attraksjonene på ferie

Dette er ikke første gang en slik plan er blitt lagt frem. Så sent som i 2017 kom borgermester Eric Garcetti med et liknende forslag som involverte det nærliggende Universal Studios.

I uttalelsen skriver Warner at prosjektet skal redusere trafikkbelastningen, beskytte naturen i Griffith Park, forbedre sikkerheten og lette på nabolagets frustrasjon over den konstante tilstrømmingen av turister med leiebiler.

Prosjektet er ventet å ta fem år å fullføre og taubanen har foreløpig en prislapp på 100 millioner kroner (rundt 613 millioner kroner). Warner Bros. planlegger å dekke moroa selv.

Les også: 

Største sarkofag funnet i Alexandria: – Trolig uåpnet siden antikken

Stadig flere går for teltferie

Politiet: Husk å ta med pass i sommer, selv om du bare skal til Sverige

Reise
Populært