Meny

Fikk 170.000 kroner i bot etter å ha røyket på do på SAS-fly

En passasjer på en SAS-flyvning fra Stockholm til Malaga bestemte seg for å ta en røyk på do. Det ble en svært kostbar affære for mannen. Illustrasjonsfoto: Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Det ble en klekkelig regning for mannen som tok seg en røyk på SAS-flyet til Malaga.

Til tross for at de fleste flypassasjerer har fått med seg røykeforbudet på fly, er det fortsatt noen som ikke klarer å dy seg. 8-10 ganger i året blir passasjerer avslørt for røyking på SAS sine flyvninger.

Ekstra dyrt ble det for en mann på en flyvning fra Arlanda i Sverige til Malaga for noen uker siden. Mannen tok seg en røyk på do og kastet deretter sigarettsneipen i papirkurven på do.

For dette har SAS fremsatt et krav på 170.000 kroner. Det er det største kravet SAS noen gang har fremsatt for å bryte de strenge sikkerhetsbestemmelsene på fly, skriver nettstedet Flysmart24.no.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier til nettstedet at de med rekordkravet ønsker å vise hvilke økonomiske konsekvenser reisende som bryter sikkerhetsbestemmelsene setter seg i.

Les også: Så høy er risikoen for å bli smittet på fly

Fordi flyet måtte gjennom en omfattende kontroll på flyplassen i Malaga etter episoden, var en av konsekvensene en kansellert returflyvning og en natt på hotell for 120 passasjerer som skulle være med.

– Reglene hos SAS er klare: Et fly som har vært utsatt for hendelser som i dette tilfellet, skal gjennomgås grundig før det får lov til å ta av igjen. Derfor ble flyet stående i Malaga til neste dag. Sikkerheten går foran alt annet, sier Johansen til Flysmart24.

Det er ikke kjent om mannen har godtatt kravet.

Les også: Her er det mest skittent på flyet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært