– Dette vil kunne få ekstra store konsekvenser for dem med stram økonomi

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommeren er høysesong for lommetyver, matforgiftning og dehydrering. Da kan det i verste fall bli svært dyrt om du ikke er forsikret når uhellet først er ute.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny undersøkelse fra Nordea viser at fem prosent av nordmenn reiser til utlandet uten å være dekket av reiseforsikring, hvilket tilsvarer litt over 100.000 personer. Et sykehusopphold eller hjemtransport kan fort koste flere hundre tusen kroner.

– Mange nordmenn reiser utenlands uten reiseforsikring og blant unge er det 1 av 5 som ikke har reiseforsikring. Vi opplever at mange unge ikke skjønner hvorfor de skal en ha egen reiseforsikring, før de fortvilt ringer oss når de må ut med store beløp selv, forteller Anne Hoff, produktsjef for reiseforsikring i DNB som lanserer en egen tur/retur-forsikring - kun for de dagene man er på tur.

– Vårt budskap er enkelt; du ha reiseforsikring på tur eller ferie. Mange blir syke på reise, og har du forsikring får du rask medisinsk behandling, fortsetter Hoff.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyr hjemreise

Skulle ulykken inntreffe, med sykehusopphold eller hjemtransport som resultat, kan regningen fort komme opp i flere hundre tusen kroner. Mange som reiser til Europa tror at hjemtransport er dekket av Europeisk Helsetrygdkort. Så er ikke tilfellet.

Mer alvorlig er om du må fraktes hjem med ambulansefly.

– Brekker du benet, må du kanskje ha en hel seterekke på flyet for å komme deg hjem og det kan bety at du må kjøpe tre flybilletter. Mer alvorlig er om du må fraktes hjem med helikopter eller ambulansefly, og må betale det selv dersom du ikke har reiseforsikring, sier Anne Hoff i DNB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kjøper unødvendige avbestillingsforsikringer

– Kan bli katastrofalt

Elin Reitan er forbrukerøkonom i Nordea. Hun mener funnene i undersøkelsen om nordmenns manglende reiseforsikring er oppsiktsvekkende.

– Ikke bare er det kjedelig å ikke kunne kreve erstatning dersom du blir utsatt for tyveri eller tap av reisegods. Men det kan bli katastrofalt for privatøkonomien dersom du får behov for legehjelp mens du er i utlandet og ikke har forsikring, sier hun til E24.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Det kan fort bli dyrt dersom du blir syk på ferie uten å ha forsikringen i orden. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Det kan fort bli dyrt dersom du blir syk på ferie uten å ha forsikringen i orden. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Undersøkelsen viser at det er særlig lavlønte som velger å droppe reiseforsikring.

– Jeg skjønner ikke at de tør. Blir du syk eller utsatt for tyveri, vil dette kunne få ekstra store konsekvenser for dem som har stram økonomi, påpeker Reitan overfor økonominettstedet.

Les også: Advarer mot å droppe reiseforsikring: – Kan bli katastrofalt

Forsikret 365 dager

DNBs produktsjef Anne Hoff ber folk tenke igjennom hvilket behov de har for reiseforsikring.

– En helårs reiseforsikring dekker deg og dine i det du går ut døren hjemmefra. Blir du frastjålet lommeboken når du er ute og handler eller er på stranden er det fint med helårs forsikring.

Til de som reiser to eller flere ganger årlig, vil det ifølge Hoff lønne seg med en helårs reiseforsikring.

– Deg selv, ektefelle eller samboer og hjemmeboende barn er da til enhver tid dekket, for eksempel på fritidsaktiviteter og sommerskole. Tur/retur-forsikringen kan passe for dem som for eksempel hopper på en Syden-tur.

Les også: Spania, Hellas og Kroatia på ferierende nordmenns skadetopp