Meny

Skal bygge kopi av Graceland ved E-18

Graceland - Foto: AP Photo/Mark Humphrey, File/NTB scanpix.
En kopi av Elvis Presley sitt hjem i Memphis er blitt en stor attraksjon i Danmark. Nå skal en lokal forretningsmann på investorjakt for å bygge en tilsvarende suksess på Brokelandsheia.

- Jeg ønsker å skape næring, vekst og arbeidsplasser i Gjerstad kommune, og er sikker på at dette vil bli en like stor suksess som i Danmark, sier Morten Presthagen, ifølge Estate Nyheter.

I 2011 ble verdens eneste kopi av Graceland åpnet, og det skjedde i den danske byen Randers. Ifølge Presthagen var det i fjor ca. 150.000 besøkende til huset, som har fått navnet «Memphis Mansion».

Siden 2015 har Presthagen ifølge nettstedet jobbet med å få til et tilsvarende konsept i Norge. Nå har han av Rose Eiendom fått opsjon på en tomt som ligger helt inntil YX 7-Eleven-stasjonen han driver ved E-18 på Brokelandsheia.

- Beliggenheten ved motorveien er perfekt. Her kjører jo også mange av dem som skal besøke dyreparken i Kristiansand, sier han til Estate Nyheter.

Les også:  Slik har nordmenn endret reisevanene

Tanken er at huset på utsiden skal være en tro kopi av Graceland. I huset skal det være både amerikansk diner og selskapslokaler, samt Elvis-butikk og -museum. I dineren blir det selvsagt også mat med en rocka vri, for eksempel den berømte Elvis-sandwichen som er smørstekt med peanøttsmør, banan og bacon, skriver nettstedet.

Selskapslokalene kan blant annet brukes til jobbseminar og bryllupsfeiring.

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Reise
Populært