– Nordmenn skal bruke mer penger på sommerferien

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere av oss skal reise bort på ferie i år enn i fjor, og vi skal bruke mer penger, viser tall fra FINNs nye reiseundersøkelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og resultater fra FINN reises ferske reiseundersøkelse fra april, gjennomført i samarbeid med Norstat, viser at flere skal på sommerferie i år enn i fjor.

Undersøkelsen viser også at både utenlandsferie og Norgesferie øker i popularitet, og at mange av oss skal bruke enda mer penger på sommerferie i år enn i fjor.

Av årets respondenter svarer samtlige at de skal reise på sommerferie i år. I fjor svarte 89 prosent det samme.

Hele 70 prosent av respondentene svarer at de skal på utenlandsferie, en økning på 16 prosent fra i fjor. 61 prosent skal feriere i Norge, en økning på åtte prosent.

– Jeg tror nesten aldri vi har opplevd at alle respondentene på en reiseundersøkelse svarer at de skal på sommerferie. Det er spennende tall for reiselivsbransjen, sier Terje Berge, kommersiell direktør for FINN reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sommervarmen fører til prisras på reiser til Middelhavet

Mer å rutte med

Bare fra januar til april opplevde FINN reise en vekst på flybestillinger, pakkereiser, leiebil og feriehus på henholdsvis 8, 14, 28 og 176 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Hele 26 prosent av respondentene på reiseundersøkelsen svarer at de skal bruke mer penger på sommerferie i år enn i fjor. Og 34 prosent av disse sier at lenger reise og dyrere destinasjoner er årsaken. 23 prosent oppgir også bedre økonomi som grunn til at de skal bruke mer penger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tall fra FINN reise for januar, februar og mars i år kan også bekrefte at nordmenn bruker mer penger på ferie. Både snittpris for booking av flybilletter og pakkereiser/restplasser hadde en økning på henholdsvis 10 og 35 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tror på ny norsk rekordsommer

Langdistanse øker

Topplisten over de mest bestilte flybillett-destinasjonene på FINN reise for juli måned, bekrefter også at flere langdistanse-destinasjoner har økt i popularitet i sommermåneden i år, sammenlignet med i fjor. Blant annet er Ho Chi Minh i Vietnam ny på listen, mens Colombo i Sri Lanka klatrer fra en 9. plass i juli 2017 til en 8. plass.

I tillegg viser data over bestilte flybilletter fra januar til mai i år at langdistanse-destinasjonene USA, Australia og Thailand har vokst med henholdsvis 30, 19 og 17 prosent.

Les også: Palma vil forby utleie av boliger til turister

Artikkelen ble først publisert på hegnar.no.

Video
Vis mer

Ukraina: – Den russiske flåten har problemer

Det ukrainske forsvarsdepartementet har delt en video som skal vise et ukrainsk droneangrep mot en russisk båt.