Meny

Mobilisering for kommunal overtakelse av Nordkapplatået

Nordkapplatået har siden 2006 vært eid av Finnmarkseiendommen (Fefo), som eier og forvalter 95 prosent av grunnen i Finnmark. Inngangsbilletten er i dag 270 kroner for tilreisende som ikke kommer til fots. Bildet er tatt høsten 1998. Foto: Vidar Knai / NTB scanpix
Nordkapp kommune har ikke gitt opp å kjøpe turistattraksjonen Nordkapplatået fra grunneier Finnmarkseiendommen (Fefo). Onsdag avholdes det folkemøte.

Der vil flere appellanter be lokalpolitikerne sette inn støtet i kampen om å få kjøpe det populære utsiktspunktet, skriver Klassekampen.

I dag leier hotellgiganten Rica Eiendom grunnen for bare 68.000 kroner i året. Der driver de Nordkapphallen, som igjen leies ut til Scandic. Rica har i en årrekke tatt ut et overskudd på mellom 20 og 30 millioner kroner fra Nordkapp.

Heidi Holmgren, leder i Nordkapp turlag og initiativtaker til onsdagens folkemøte, mener det er ulovlig å ta inngangsbillett til et naturområde, slik praksis er i dag, uten at inntektene brukes til tilrettelegging for fritidsformål.

Ordfører Kristina Hansen (Ap) i Nordkapp sier til Klassekampen at de «ikke tar nei for et nei» og kommer til å be om et møte med Fefo.

Direktør Jan Olli i Fefo understreker likevel at de ikke er innstilt på å selge grunnen verken til Rica eller kommunen.

– Vår jobb som grunneier, er å skape forutsigbarhet for alle parter. Vi skal også sikre vår egen økonomi langsiktig, og det vil være feil om vi solgte våre mest verdifulle eiendommer, sier Olli.

I dag koster det 270 kroner å besøke Nordkapplatået.

Reise
Populært