Meny

Europas største pariserhjul planlegges i Newcastle

Et slikt pariserhjul på kaia i Newcastle er det utviklerne drømmer om: Europas høyeste med verdens største LED-skjerm på. Foto: World Wheel Company
Prosjektet skal skape 550 nye jobber, og bringe nytt liv til kaia i den britiske storbyen.

Det planlagte pariserhjulet i Newcastle skal være 140 meter høyt, fem meter høyere enn London Eye i Storbritannias hovedstad. Dermed kan det bli Europas høyeste pariserhjul, ifølge en pressemelding fra World Wheel Company, som står bak det ambisiøse prosjektet. 

Pariserhjulet skal by på en 30 minutter lang tur med strålende utsikt over byen. 

Ønsker seg rekordstor LED-skjerm

Attraksjonen skal ha en rekordstor LED-skjerm på 10.000 kvadratmeter i midten, som skal brukes til å informere om lokale kulturelle arrangementer, i tillegg til reklame. 

I området rundt pariserhjulet ønsker utviklerne blant annet å bygge flere nye barer og restauranter, et underholdningssenter, flere tennisbaner og en virtuell golfbane. 

– Med en investering på over 100 millioner britiske pund vil prosjektet skape opptil 550 lokale jobber, sier administrerende direktør i World Wheel Companys Newcastle-avdeling, Phil Lynagh.

Les også:  Hvordan utforske Dublin og samtidig spare penger

Planen må godkjennes av bystyret

Prosjektet vil til å ta mellom 18 og 24 måneder å ferdigstille dersom planen blir godkjent på offisielt hold, ifølge pressemeldingen.

En detaljert byggesøknad skal leveres til bystyret i Newcastle i løpet av året. Det blir ikke avklart hvorvidt byggingen av Europas høyeste pariserhjul i Newcastle blir en realitet før søknaden er behandlet.

Selskapet har tidligere bygget pariserhjul i Kina og Georgia.

Pariserhjulet kommer til å ruve høyt over Newcastles andre kjente landemerker, dersom det blir bygget. Foto: World Wheel Company

Les også: 

Seks steder du kommer tettere på de britiske kongelige

Lokale og turister velger ulike favoritter i verdensbyene

Her er den mest stressfrie byen i verden

Reise
Populært