Slik har nordmenn endret reisevanene

Foto: Jacob Lund / Shutterstock / NTB scanpix
Foto: Jacob Lund / Shutterstock / NTB scanpix

Nesten 6 av 10 nordmenn har forandret sitt reisemønster de siste tre årene.

58 prosent oppgir at de har forandret sitt reisemønster til utlandet i dag sammenliknet med for tre år siden. Av disse reiser en fjerdedel på flere reiser utenlands, viser Tickets siste Sifo-undersøkelse.

21 prosent oppgir derimot at de reiser på færre reiser, og de som bor i Sør-Norge er overrepresentert her.

At det er flere som reiser mer enn som reiser mindre vises også i statistikken da feriebestillingene har økt med 39 prosent fra 2016 til 2018.

– At nordmenn liker å reise er konstatert for lenge siden. Det som er nytt er vi i dag gjerne reiser på flere, og oftere kortere reiser enn tidligere, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser, ifølge en pressemelding.

Les også: Singapore er ikke kjedelig!

Nesten hver fjerde reisende av de som har endret sine reisevaner vil i dag ha flere opplevelser og aktiviteter på reisen. Det er signifikant flere i aldersgruppen 18 til 30 år som vil ha mer aktivitet på sin utenlandsreise enn tidligere, sammenliknet med øvrige aldersgrupper.

– Mange ønsker å oppleve mer når de er på reise, det være seg utflukter, treningsmuligheter eller andre aktiviteter. Man er ikke bare ute etter avkobling, men vil komme hjem med påfyll av nye opplevelser og minner, sier Wolff Andresen.

Les også: Palma vil forby utleie av boliger til turister

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden