Unikt plattformhotell kan bli ditt

Se video av hotellet her.

I åtte år har den gamle plattformen i Atlanterhavet fungert som overnattingssted. Nå selges den på auksjon - og startbudet er ikke mer enn 10.000 dollar.

Har du drømt om å drive overnattingssted av den unike typen, milevis unna nærmeste by og fjelltopp? Da kan det være at The Frying Pan Tower er akkurat det du leter etter. Det åtteroms Bed & Breakfast-hoteller ligger 50 kilometer utenfor østkysten av North Carolina, hvilende på fire påler 25 meter over havoverflaten. Det er altså ikke hotellet for deg som foretrekker å bli møtt med røde løpere ved innsjekk. For å komme hit må du enten få skyss med helikopter eller benytte båt. Til gjengjeld kan det unike overnattingsstedet tilby mektig hav og storslagne soloppganger.

Nå ligger The Frying Pan Tower til salgs på auksjon. Og startbudet er ikke mer enn 10.000 dollar, omlag 80.000 kroner.

Les også: Gammel plattform ble unikt hotell

Kjøpt i 2010

Det var i 2010 at Richard Neil fra Oklahoma bestemte seg for å kjøpe det gamle fyret for å gjøre det om til overnattingssted. Fyrtårnet ble i sin tid satt opp for å beskytte sjøfarere fra det som omtales som «Atlanterhavets gravplass». Tårnet skulle varsle og hindre skip fra å krasje inn i de grunne steinene i revet like under havoverflaten.

The Frying Pan er imidlertid mer enn bare en trygghet for lokale fiskere. Det er et unikt feriested du kan føre opp på listen over steder du bør besøke før du dør, spesielt hvis du er en eventyrer.

Mye å by på

Les også: Airstream-hoteller blir stadig mer populære

465 kvadratmeter med fast grunn å bevege seg på høres kanskje ikke ut som det beste utgangspunktet for en ferie, men ifølge Richard Neil har The Frying Pan mye å slå i bordet med både for gjester og for potensielle kjøpere.

«Tårnet har bevist at det kan stå i mot store orkaner. Det har superraskt internett, varmt og kaldt vann, kan lagre strøm fra både sol- og vindenergi i tillegg til å ha nok av backup-generatorer. Stedet har flere kommunikasjonsmuligheter, helikopterplattform og sikkerhetskameraer. Dessuten er stedet svært privat og trygt,» heter det i auksjonsbeskrivelsen.

Auksjonen varer til selgeren har fått et bud han er fornøyd med.

Les også:
Ferie hos en fremmed
Luftig overnatting i toppen av et tre

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden