Setesparking og dårlig hygiene til topps på bunnlista

Nitten prosent av respondentene i en fersk etikette-undersøkelse, er enige om at det aldri er greit å gå barfot i løpet av en flytur.

Resultatene av en ny etikettundersøkelse om bord på fly viser at det aldri er greit å gå barfot, og at den mest irriterende passasjeren sitter bak oss.

Å reise med fly er ofte en behagelig og effektiv måte å komme seg frem til ønsket destinasjon, om det så er innenfor Norges grenser eller langt unna i en annen verdensdel. Samtidig er reiseopplevelsen prisgitt oppførselen til de andre passasjerene om bord, og noen uvaner kan få reisen til å føles dobbelt så lang.

Årlig kommer Expedia med egen studie som ser på etikette for flypassasjerer og hotellgjester, og den fungerer i så måte som en håndbok i hva som er god folkeskikk.

Nok en gang er det passasjeren som sparker oss i stolryggen som for fjerde år på rad går til topps på irritasjonslisten. Den noe tvilsomme seieren ble stemt frem av 51 prosent av de nærmere 18.230 respondentene fra 23 land rundt om i verden som deltok i undersøkelsen.

På plassen bak setesparkerne, som for øvrig deler selskap med de som bedriver uønsket pirking og beføling av sine medpassasjerer, kommer opplevelsen av dårlig hygiene. Uoppmerksomme foreldre sikrer seg bronseplass på hatlisten, foran passasjerer som ikke bryr seg om personlig rom og de som bruker hodetelefoner med volum på full guffe.

Les også: Flypassasjer fikk nok av skrikende unge

(Saken fortsetter under)
VIDEO: Flypassasjer fikk nok av irriterende sidemann - tok opp kampen om armlenet

Nitten prosent av de globale respondentene er enige om at det aldri er greit å gå barfot i løpet av en flytur.

Undersøkelsen viste også at 90 prosent av amerikanske flypassasjerer ikke ønsker å få nye venner underveis på flyreisen og aller helst foretrekker å være i fred inntil flyet lander. Mer enn tre fjerdedeler (77 prosent) av de amerikanske respondentene frykter å sitte ved siden av en person som snakker for mye.

Dersom du ønsker å sikre deg mot en pratesyk nabo, anbefaler eksperter at du plugger inn øreproppene dine og på den måten gi vedkommende en subtil melding om at du ikke å bli forstyrret.

Av andre interessante resultater fra undersøkelsen, er det verdt å trekke frem at sørkoreanske flypassasjerer har størst sannsynlighet for å bli fulle om bord, etterfulgt av thailandske og amerikanske reisende.

VIDEO:Russisk kvinne tok trusetørken på flyet - holdt på i 20 minutter

VIDEO: Turen tok plutselig en absurd vending da flypassasjeren våknet opp til dette synet

Les også:

Svært få flypassasjerer kjenner sine rettigheter

Danmark gransker flypassasjerer for trygdesvindel

Panikk blant passasjerene da kaptein ba de stemme over take-off

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden