Venezia vil sperre av deler av byen for turister

Venezia forbereder seg på storinnrykk av turister. Nå setter den populære feriebyen opp porter for å begrense tilgangen til populære attraksjoner.

Hvert år besøker rundt 20 millioner turister vakre Venezia. Den voldsomme flommen av turister til den historiske kanalbyen innerst i Adriaterhavet er ikke bare positiv, men innebærer vanskelig fremkommelighet og stor slitasje på gater, broer og plasser.

I påskehelgen firedoblet antallet turister seg i Venezia og sørget for tettpakkede gater og torg. Nå har bystyret i Venezia fått nok av folketrengselen og bestemt seg for å teste ut et system med sluser for å begrense adgangen til populære attraksjoner før neste storinnrykk, 28. mai til 1. juni.

Les også: 10 kanalbyer som ikke er Venezia

Flere av de mest trafikkerte gatene, som leder til kjente turistmål som Rialto-broen og San Marco-kirken vil bli stengt for turister gjennom et slusesystem. Bare lokalbefolkningen og besøkende med bykort får bevege seg fritt den siste helgen i mai, skriver Business Insider.

Venezias ordfører Luigi Brugnaro forsikrer imidlertid at turistene fortsatt er velkomne til byen.

– Alle turister er velkomne så lenge de utviser respekt for byen. Samtidig er det min plikt å passe på Venezia, derfor vil vi gjennomføre nødvendige tiltak innenfor det som er tillatt og tilrådelig, sier Brugnaro i en uttalelse gjengitt i avisen Independent.

Les også: Venezia kan havne på liste over truede verdensarv-steder

Personvernpolicy