Meny

Skal du til Polen? Husk at butikkene er stengt på søndager

Mange nordmenn besøker de polske storbyene i vårhalvåret. Illustrasjonsfoto viser Warszawa. Foto: Colourbox
Lovendring skaper forvirring blant turister og lokalbefolkningen.

WARSZAWA, POLEN  (ABC Nyheter): Mange nordmenn lar seg friste av rimelig shopping når de planlegger en helgetur til Krakow eller Warzawa, men passer man ikke på, kan man få seg en liten overraskelse.

I begynnelsen av mars ble det nemlig innført en ny lov som nekter de fleste butikker å holde åpent på søndager.

På Złote Tarasy, ett av Warsawas største shoppingsentre, var det åpenbart en rekke forvirrede turister forrige søndag. Flere vandret rundt i gangene, til tross for at det bare var apoteket og noen små restauranter som var åpne.

Det var ikke bare turistene som er forvirret over den nye lovendringen. Selv servitørene på hotellet Marriott rett over gaten var ikke helt sikre på om shoppingsenteret var åpent eller ikke.

Den nye lovendringen har blitt møtt med varierende respons. Flere arbeidstakere som har følt seg utnyttet synes det er fint med en lovpålagt hviledag. Andre polakker mener imidlertid forbrukerfrihet er viktig og er misfornøyde med den nye loven, melder nyhetskanalen CNBC.

Da loven ble innført, meldte flere butikker om økt omsetting på lørdag ettersom folk forberedte seg på de nye stengetidene. Enkelte analytikere mener dette kommer til å få fart på netthandelen i Polen, melder Krakow Post.

Les også:

Irland til topps på listen over verdens vakreste flyplasslandinger

Over 136.000 hendelser ga togforsinkelser og innstillinger i 2017

Airbus vil lage fly med sovekabiner

Reise
Populært