Irland til topps på listen over verdens vakreste flyplasslandinger

Det er ingen ting å si på innflygningen til Donegal Airport. Foto: Donegal Airport
Det er ingen ting å si på innflygningen til Donegal Airport. Foto: Donegal Airport
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innflygingen til Donegal Airport gir «spektakulær utsikt over Atlanterhavskysten, den vakre Mount Errigal og en strand som er verdens mest fantastiske».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er blitt sagt at dersom de irske grevskapene var som barn, så ville Donegal vært den tøffe og ville guttungen man alltid finner bakerst i bussen; et utemmet land som aldri er kjedelig. Irlands nest største grevskap ligger nordvest i landet, og med sin sterke uavhengighet og plassering omtales Donegal gjerne som det glemte hjørnet av Irland.

Det er her tradisjoner, kulturen og det gæliske språket holdes i hevd. Tempoet er avslappet og lett, og lokalbefolkningens ektefølte gjestfrihet og omgjengelighet kjenner ingen grenser.

Nå kan Donegal også smykke seg med førsteplass i den årlige kåringen av verdens vakreste innflyginger.

Fra gresslette til knutepunkt

Det går ingen tog til Donegal, og selv om buss er den beste offentlige transportløsningen, går det daglige flyginger fra Dublin. Donegal Airport, på hjemmebane kjent som Carrickfinn Airport, ligger femten minutters kjøretur unna Dungloe og Gweedore, og 45 minutter med bil unna Letterkenny.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opprinnelig var dette bare en gresstripe, men i løpet av 80-tallet kom det rullebane og midlertidige bygninger på plass. På 90-tallet ble det etablert permanente terminalbygninger og rullebanen ble utvidet.

I dag benyttes flyplassen av ett fast flyselskap og av private charterfly, inkludert helikoptre som tar folk fra offshore gassinstallasjoner inn til fastland.

Les også: Topptur i skyggen av «Dødens fjell»

(Saken fortsetter under)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Det er to ting man alltid må huske å pakke med seg når man reiser til grønne Irland: Solkrem og regntøy. Her ser vi Doe Castle i bakgrunnen. Foto: Colourbox.com

– Kan ikke sammenliknes

Årlig spør PrivateFly sine lesere, samt et ekspertpanel bestående av representanter for reiselivet, om hvilke flyplasser de mener har de vakreste innflygingene. Nå har tusenvis avlagt sine stemmer og på førsteplass finner vi altså Donegal Airport i Irland.

Selv skriver PrivateFly om vinneren at det ikke er noe som er mer fantastisk enn å fly over Donegals kuperte kyst, der landskapet tar deg tilbake til en glemt tid for lenge siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Du ankommer Carrickfinn som har en av verdens vakreste strender, med Mount Errigal som et majestetisk bakteppe på den ene siden og en rekke robuste øyer på den andre. Det klare turkisblå havet er bare en bonus på en solrik dag, skriver daglig leder i PrivateFly, Adam Twidell.

– Flyplassen ligger på stranden i en av de mest pittoreske delene av Donegal. Utsikten er bare utrolig. Jeg har reist over hele verden og det er ingenting å sammenligne det med, fortsetter han.

Topp 10 vakreste innflygninger

  1. Donegal Airport (Irland)
  2. Barra Airport (Skottland)
  3. Nice Airport (Frankrike)
  4. Queenstown Airport (New Zealand)
  5. Saba Airport (De nederlandske Antiller)
  6. Orlando Melbourne International Airport (USA)
  7. Toronto Billy Bishop (Canada)
  8. London City Airport (England)
  9. St. Maarten (De nederlandske Antiller)
  10. Miami Airport (USA)

Kilde: PrivateFly

Her ser du noen av de andre flyplassene som fikk plass på topp 10-listen:

Barra Airport i Skottland er den eneste flyplassen i verden der småflyene bruker stranden som rullebane. Foto: Colin Moss/Flickr

Les også:

La deg sjarmere av Islands utrolige natur

Toscanakysten: Vill og «uoppdaget»

Skytrax: Dette er verdens beste flyplass - igjen

Drømmen om Frisland – øya som aldri eksisterte