Widerøe satser på jetfly

Se video: Torsdag satte Widerøes første jetfly hjulene på norsk jord.

Widerøe har hentet hjem sitt første jetfly i selskapets historie. Flyet skal være det mest miljøvennlige i sin klasse i verden.

Det første av i alt tre bestilte E190-E2 fra den brasilianske flyprodusenten Embraer satte torsdag hjulene ned på en norsk rullebane. Det er første gang det 83 år gamle Widerøe-selskapet kjøper et jetfly.

– De økte flyavgiftene har gjort at vi må tenke nytt, sier administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe til NRK.

Fram til i dag har Widerøe utelukkende brukt små propellfly. Fra 24. april skal det nye flyet settes inn på ruten mellom Bergen og Tromsø.

– Som første flyselskap i verden skal vi ta i bruk dette nyproduserte og mest miljøvennlige i sin klasse flyet for å bringe Fjord- og Nord-Norge sammen, opplyser Widerøe i en pressemelding.

Les også: Widerøe har inntatt jetalderen

De to siste flyene ankommer i mai og juni og skal settes inn på flyginger fra Bodø til Bergen, samt mellom Tromsø og Bergen. Etter hvert vil flyene også bli satt inn i utenlandstrafikk fra Bergen til flere europeiske storbyer.

Tidligere i år måtte Widerøe kutte 44 avganger på grunn av manglende lønnsomhet.

– Den kraftige avgiftsøkningen har gjort det vanskeligere å utvikle gode flytilbud i distriktene. Derfor er vi nå nødt til å tenke helt nytt, sier Nilsen. Han håper et større fly som kan ta flere passasjerer, vil gi lavere priser.

De første billettene til det nye flyet er allerede lagt ut for salg.

Les også: Widerøe øker flåten med inntil 15 jetfly

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden