Meny

Vi betalte mindre per natt på flere favorittdestinasjoner i 2017

Papillon Zeugma Relaxury i Belek er et av flere hotell som ligger langs Tyrkias solrike kyst. Foto: Peter Malmrup/TUI
Hotellprisindeks viser en oppgang i overnattingsprisene globalt for første gang på tre år. Og USA beholder sin sterke posisjon blant reiseglade nordmenn.

Selv om stadig flere har fått øynene opp for å benytte seg av privat overnatting i form av Airbn, er det likevel mange som sverger til oppredd seng, inkludert frokost og service døgnet rundt når ferien skal planlegges.

HPI er en årlig rapport om hotellpriser i populære destinasjoner over hele verden som tar utgangspunkt i prisene folk faktisk betalte for overnatting.

Opplysningene i rapporten, som gir innsikt i årsakene som ligger bak endringer, er hentet fra bookinger utført hos de hundretusenvis av overnattingsstedene på Hotels.com globalt.

I den seneste indeksen er Norge blant landene som plasseres under lupen. I fjor måtte reisende betale to prosent mer per overnatting i snitt på verdensbasis. Men til tross for den globale oppgangen i hotellpriser, betalte nordmenn mindre per natt på en fjerdedel av våre 100 favorittdestinasjoner – som Japan, Tyrkia og Filippinene.

VIDEO:  På disse stedene ser du dyr i store flokker

Signaliserer sterk reiseøkonomi

Gjennomsnittlig betalte vi nordmenn 1.177 kr for et rom på våre 100 mest populære utenlandsdestinasjoner. Til sammenligning betalte vi 1.137 kr året før.

De stedene som så en oppgang fra 2016, var populære ferieland i Europa, som Italia (fra 1275 kr til 1299 kr), Tyskland (fra 1119 kr til 1153 kr) og Danmark (fra 1427 kr til 1455 kr).

– Den lille oppgangen i gjennomsnittlige overnattingspriser globalt, kombinert med at flere markeder opplever en rekordstor vekst i antall besøkende, signaliserer en sterk reiseøkonomi og et voksende ønske hos flere til å oppdage verden, sier Johan Svantrom, administrerende direktør i Hotels.com, i en pressemelding.

– Kulturarrangement inspirerer reisevirksomheten mer enn noensinne, og vi vil at folk ikke bare skal stå på sidelinjen og se på det som foregår – men faktisk delta selv også.

Les også:   Hit vil vi reise i sommerferien

VIDEO: Se hvilken delstat du bør reise til, avhengig av hvilken tid på året du planlegger å sette deg på flyet med amerikansk visum i passet

USA på topp

Nordmenn som reiste til Spania i 2017, opplevde også en gjennomsnittlig oppgang i hotellutgifter: syv prosent totalt, og opptil tolv prosent på de mest populære feriemålene som Torremolinos.

Men til tross for dette er kjærlighetsforholdet vårt til spanjolene langt fra over – Spania var fortsatt vår nest mest foretrukne destinasjon i 2017. Ifølge den siste utgaven av HPI, har USA beholdt sin posisjon som den mest populære destinasjonen blant norske reisende i 2017, etterfulgt av Spania og Storbritannia.

For utenlandske reisende som besøkte Norge i 2017, var det fremdeles Oslo, Bergen og Ullensaker (Gardermoen) som lå på topp tre over de mest populære overnattingsstedene å overnatte.

VIDEO: Manetsjøen i Stillehavet regnes som en av verdens flotteste steder å bade - om du tør

Les også:   Gammelt pass blir ugyldig med nødpass

Reise
Populært