Meny

Norske boller og brød er en spansk slager

Kanelboller fra Sverige. Malene Heldal og Carina Karlsson Borrego.
Spanjoler har falt for grove og økologiske brød

COSTA DEL SOL, SPANIA: Dufter godt av norske boller og brød. Et nyåpnet skandinavisk bakeri på Costa del Sol leverer dagens spanske lunch: Nystekte brød og bakervarer med tradisjonelle oppskrifter fra Skandinavia. Bak bakeriet Pan Deluxe står dansk-norske Marlene Heldal – egentlig ekspert på ernæringer. Helt til hun ble så lei spanske brød at hun valgte et nytt liv som baker og helt frivillig stiller på jobb i Benalmadena Pueblo allerede klokken fire på morgen fem ganger i uken.

Les også: Spis i Dubai: Kos deg på topper valgt av lokale

Brød og boller

Nå består arbeidsdagen av å bake dansk rugbrød, svenske kanelboller og norske kremboller, eller skolebrød som det også heter.

– Egentlig er jeg ikke baker og velger å holde meg til skandinaviske oppskrifter og tradisjoner, mens de fleste kundene er spanjoler, sier Marlene Heldal. Spanjoler er blitt spesielt begeistret for brødene, som er noe grovere og sunnere enn det som normalt tilbys. Dansk rugbrød er blitt en slager, mens skandinaver ofte kjører langt for å få å sikre seg brød og Marlenes gulrotkake. Langs denne kysten bor det noen tusen nordmenn og enda flere dansker og svensker.

Saken fortsetter under

Mange nordmenn bor langs kysten og foretrekker norske brød.

Økologisk

Mens folk i Norden normalt spiser brød til frokost og lunsj, så kommer brødet på bordet først når spanjoler inntar sitt kveldsmåltid.

–Mye av det jeg baker er økologisk, og det er temmelig nytt for spanjolene. Men jeg må legge til at alt ikke er hundre prosent økologisk, innrømmer den glade baker fra Bergen og Odense. Hun som startet baker-karrieren i det små hjemme på eget kjøkken – og fant ut at hun like godt kunne kaste seg ut i det store ukjente – investerte i en ny, stor ovn og lokker med duften av ferske boller og brød.

Les også:

Møt Tom – han er lommekjent i Amsterdam

Med Celebrity Edge på matreise til sjøs

Europa strømmer til Tyskland for å oppleve opera

Saken er først publisert på Kinggoya.no

Reise
Populært