Meny

Tyskland åpner for å oppheve strenge reiseråd for Tyrkia

ysklands utenriksminister Sigmar Gabriel (t.v.) og hans tyrkiske kollega Mevlut Cavusoglu (t.h.) i forkant av et møte i Berlin. Foto: Michael Sohn / AP
Tyskland åpner for å endre det strenge reiserådet for Tyrkia, som har mistet godt over 1 million tyske turister siden 2015. 

I 2015 besøkte 5.6 millioner tyske turister Tyrkia, men i 2017 falt antallet med nesten 2 millioner til 3.5 millioner besøkende.

Tirsdag ba Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sin tyske kollega Sigmar Gabriel om å revurdere Tysklands strenge reiseråd, da de to stilte til en felles pressekonferanse i Berlin. Cavusoglu er i den tyske hovedstaden for å overvære reisemessen ITB i Berlin, og for å møte Gabriel.

– Det ville vært verdifullt, og det vil være min personlige forespørsel til min venn Sigmar Gabriel, om de gjeldende reiserådene kunne blitt revidert, sa Cavusoglu på pressekonferansen.

Dagens reiseråd fra tyske myndigheter, som ble innført i juli 2017, ber tyskere som skal reise til Tyrkia om å unngå de sørlige provinsene i landet. Tyskere blir også advart om at de risikerer vilkårlig pågripelse i Tyrkia.

Gabriel bekreftet at han og hans tyrkiske kollega vil diskutere reiserådene, og han er ikke fremmed for tanken om å endre disse.

– Tyrkia vil gjenopprette et normalt forhold og det vil automatisk påvirke våre reiseråd, sa han tirsdag.

Forholdet mellom Tyskland og Tyrkia har vært anstrengt siden kuppforsøket mot president Recep Tayyip Erdogan sommeren 2016. Et knippe tyske borgere, inkludert journalister og menneskerettighetsaktivister, er for tiden fengslet i Tyrkia, siktet for terrorrelaterte lovbrudd.

Aktuelt:

– Mange har tydelig savnet Tyrkia

Tyrkias ambassade advarer mot tyrkiske asylsøkere

Hundrevis pågrepet i Tyrkia siden starten på Afrin-offensiven

Reise
Populært