Thailand vil ha slutt på rykte som sex-reisemål

Statsminister Prayut Chan-o-cha vil bekjempe oppfatningen om at Thailand er et sexreisemål. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Statsminister Prayut Chan-o-cha vil bekjempe oppfatningen om at Thailand er et sexreisemål. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Regjeringen i Thailand vil gjøre slutt på ryktet om at landet er et reisemål for sexturisme. Ifølge myndighetene har landet over 120.000 sexarbeidere.

– Vi må innse det faktum at dette ryktet ikke er av ny dato, sa statsminister Prayut Chan-o-cha på en pressekonferanse tirsdag.

Han sa at alle må jobbe sammen for å bekjempe oppfatningen om at Thailand er en magnet for sexturisme.

Uttalelsene kan settes i sammenheng med en uttalelse fra Gambias turist- og kulturminister Hamat Bah i januar.

– Gambia er ikke et sexreisemål. Hvis du ønsker en sexdestinasjon, må du dra til Thailand, sa han til en statlig fjernsynskanal.

Les også: Bangkoks sexindustri får byen til å synke

Bahs uttalelser gikk de fleste hus forbi inntil et reisenyhetsnettsted omtalte intervjuet i helgen.

Thailands utenriksdepartement har sendt et brev til gambiske myndigheter for å uttrykke misnøye med Bahs kommentarer, opplyser departementets talskvinnen Makawadee Sumitmor.

Prostitusjon er ulovlig i Thailand, men håndhevingen av loven har ikke blitt fulgt like nøye opp. Det har ført til utvikling av en blomstrende sexindustri som så dagens lys på 1970-tallet for å betjene amerikanske soldater under Vietnamkrigen.

Ifølge det thailandske helsedepartementet og rettighetsgrupper finnes det i dag over 120.000 sexarbeidere i landet.

Les også: Ti ting du ikke bør gjøre i Phuket

Personvernpolicy