Meny

Drømmecruise ble et blodig mareritt

Det som skulle bli et drømmecruise om bord på Carnival Legend, ble et ferieminne passasjerene skulle vært foruten. Foto: Wikimedia
For flere av passasjerene om bord på Carnival Legend, ble stillehavscruiset alt annet enn en hyggelig og avslappende ferieopplevelse.

Michael Barsoum håpet øyeblikket da han skulle fri til kjæresten Mary på cruiseskipet Carnival Legend skulle bli et minne de kunne se tilbake på med varmt smil. Men timingen var ikke på Michaels side - han var knapt kommet i gang med frieriet da han måtte avbryte for å hjelpe uskyldige passasjerer i et blodig slagsmål.

– Kvinner og barn ble ufrivillig dratt inn i kampene. Selv prøvde jeg å beskytte min forlovede og ble slått i ansiktet , forteller han til News.com.au.

Barsoum er en av flere hundre passasjerer som nå krever full refusjon for det han kaller «cruise fra helvete».

– Øyeblikket er ødelagt for alltid, sier han om frieriet.

I videoklippet under ser vi besetningsmedlemmer som forsøker roe gemyttene:

Truet barnefamilier

Bakgrunnen for at Barsoum og andre passasjerer nå krever pengene tilbake fra crusieselskapet, skyldes en familie på 23 personer laget kvalm, sjikanerte og tok kvelertak på flere av sine medpassasjerer. Flere passasjerer forteller at familiemedlemmene var spesielt stygge mot australiere.

En passasjer forteller til Herald Sun at flere av familiemedlemmene var høylydte og alkoholpåvirket under det meste av reisen.

– Mange ble truet, andre ble kalt ukvemsord i røykeområdet. Folk tok barna sine ut av bassenget fordi de gråt og var skremte av oppførselen deres.

Kellie Petersen, som var på cruise med ektemannen og deres tre barn i alderen 11, 9 og 6, sier at det hadde brygget opp til bråk i flere dager før slagsmålet inntraff.

– De var klare for bråk fra det øyeblikket de kom om bord. Mannen min ba de på et tidspunkt om roe seg ettersom det var barn til stede. Da omringet fem av dem ham og truet oss med at vi måtte passe oss.

Til tross for gjentatte klager og reaksjoner, skulle det gå flere dager før det til slutt endte med et blodig slagsmål der flere passasjerer ble skadet.

Les også:   Cruise på Nilen: Dovne dager og silkemyke netter

Kaller rederiets «tilbud» en hån

Etter det voldsomme sammenstøtet, grep omsider rederiet Carnival Cruise Line inn. Skipet tok dermed en svipptur innom Erden i delstaten New South Wales, der seks menn og tre tenåringsgutter ble overlevert til politiet. De resterende fjorten familiemedlemmene, inkludert kvinner og barn, forlot skipet frivillig.

VIDEO: Her føres familiemedlemmene fra cruisekipet over til politibåt:

I et forsøk på å redde ansikt, har Carnival Cruise Line tilbudt de berørte 25 prosent rabatt på deres neste cruisebestilling.

– Vi beklager at den urimelige oppførselen til passasjerene som ble tatt av skipet i Eden kan ha forhindret de andre gjestene i å nyte cruiset fullt ut, sier rederiets visedirektør Jennifer Vandekreeke i en presseuttalelse.

Nyhetsbyrået Australian Associated Press melder at flere passasjerer omtaler rederiets tilbud som en hån.

– Jeg vil aldri mer reise med Carnival Cruise Line, så rabatten er helt uakseptabel, sier Mark Morrison til nyhetsbyrået.

Til nå skal ingen i den aktuelle familien være siktet.

Les også: 

Forskere advarer: – Risikabelt med cruise i Antarktis

7 gode grunner til å ta med familien på cruise

Reise
Populært