Meny

– Kan forutsi flyforsinkelser uker på forhånd

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Google Flights har lagt til en ny funksjon som hevder å kunne forutsi flyforsinkelser før flyselskapene selv sender ut informasjonen.

Ved hjelp av historiske flystatus-data, kan Googles algoritmer etter eget utsagn forutsi forsinkelser, selv om informasjonen ennå ikke er tilgjengelig fra flyselskapene.

Flyvninger som har vært forsinket gjentatte ganger – enten det er snakk om stramt tidsskjema eller værforhold vinterstid som krever avisning – skal nå flagges på Google Flight-søk.

Den ekstra informasjonen kan vise seg å bli nyttig for reisende som planlegger reiser der man skal veksle mellom ulike flyvninger. Hvis en flyvning er merket med at den vanligvis er forsinket med opp mot tre kvarter, kan det jo være en god ide å velge en alternativ flyforbindelse.

Les også:   Derfor er de fleste passasjerfly hvite

(Saken fortsetter under)

Google Flights oppdateres med varsel om flyforsinkelser - i god tid før selskapene selv har gitt beskjed. Foto: Google

Informasjon om forsinkelser kan også være nyttig for venner og familie som har lovet å møte opp i ankomsthallen, samt gi reisende litt bedre tid før man er nødt til å ankomme flyplassen før avreise.

– Vi anbefaler fremdeles å komme til flyplassen med nok tid til overs, men håper at denne informasjonen kan holde kontroll på forventningene og forhindre overraskelser, sier Google til nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Aktuelle flyvninger vil kun være merket når sjansene for en forsinkelse er 80 prosent eller høyere.

Helse og livsstil
Reise
Populært