Havarert fly kan bli spektakulært bibliotek

Artikkelen fortsetter under annonsen

For to uker siden havnet passasjerflyet i en skråning ved flyplassen i den tyrkiske byen Trabzon. Nå foreslår byens ordfører at flyet blir omgjort til bibliotek.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var dramatisk da passasjerflyet fra Pegasus Airlines skled av rullebanen i den tyrkiske byen Trabzon lørdag 13. januar i år. Flyet med 162 passasjerer om bord, endte med snuten ned i en bratt skråning rett etter landing. Hadde det sklidd noen meter lenger, ville det havnet i vannet. Heldigvis kom både passasjerer og mannskap uskadd fra den dramatiske hendelsen.

Flyet, av typen Boeing 737-800, fikk imidlertid store skader etter ulykken og ble liggende loddrett i skråningen få meter over Svartehavet før bergingsmannskap fikk heiset flyet opp i en spektakulær redningsaksjon.

Les også: Dramatikk da passasjerfly skled av rullebanen i Tyrkia

I Tyrkia har diskusjonen gått på hva som skal skje videre med det skadde fly. Og nå kan det se ut til at det har kommet et svar:

Flyet kan bli bibliotek.

Det er ordfører Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu i Trabzon som i en henvendelse til flyselskapet Pegasus Airlines foreslår at byen kan få en bevinget versjon av den tradisjonelle bokbussen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver arkitekturmagasinet Architectural Digest.

Innbyggerne i den nordtyrkiske byen Trabzon har lenge klaget over at de mangler et godt bibliotekstilbud i byen. Med sine 90 kvadratmeter vil riktignok ikke det havarerte Boeing-flyet bli et særlig stort bibliotek, det vil likevel kunne tjene sin misjon og imponere både fastboende og turister i sin design og utforming.

Les også: Dette skal lokke turister til Dubai i 2018

Det ville også bli et bemerkelsesverdig avslutningskapittel på en spennende og dramatisk thriller som nær endte i grøss.

Ifølge Architectural Digest har det foreløpig ikke kommet noe endelig svar fra Pegasus om muligheten om å etablere flybiblioteket.

Les også: Her heves det havarerte flyet