– Reiseliv er ikke bare turisme

Nordmenn er Norges viktigste reiselivsmarked og står for tre av fire overnattinger. Derfor synes Ola Warberg det er flaut med nordmenn som er mer kjent på strendene på Mallorca enn på norskekysten.
Nordmenn er Norges viktigste reiselivsmarked og står for tre av fire overnattinger. Derfor synes Ola Warberg det er flaut med nordmenn som er mer kjent på strendene på Mallorca enn på norskekysten. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Presidenten i NHO Reiseliv er overbevist om at vi kan selge noe annet enn natur når vi skal selge Norge til utlendinger.

Norge må ha skutt gullfuglen på verdens reiselivshimmel. Siden 2014 har den ene rekorden overtatt etter den andre. Pilene peker samstemt mot nordøst. Luksusbutikkene i storbyene ansetter folk som snakker mandarin. Louis Vuitton i Oslo må sette begrensninger på hvor mye kineserne får lov til å handle. Det er nesten mulig å krysse Geirangerfjorden tørrskodd ved å hoppe fra cruisedekk til cruisedekk. Det er kø for å se nordlyset. Folk fra hele verden går i flokk for å komme på Trolltunga, og hele verden har nå hørt om Trollpikken. Attpåtil rykket Norge frem fra fjerde til første plass i fjor på FNs liste over verdens lykkeligste land.

Men i fjor tok det slutt. Med unntak av sommersesongen, var det nedgang i innkommende turister hver eneste måned. Totalt en nullvekst i Norges tredje viktigste eksportnæring etter olje og gass på førsteplass og fisk på andre plass. Norge taper også andeler av internasjonal turisme. I løpet av de tre seneste årene har den internasjonale turistveksten vært på syv prosent. I Norge har den vært tre.

– Etter hvert som verden får en velferdsøkning, øker også reiselysten. Går vi noen år tilbake, var det langt færre nasjoner som besøkte Norge. Nå er det mange som vil hit, men vi har også fått en mye større konkurranse, sier Ole Warberg til Finansavisen.

Viktige markeder for Norge

Han er president i NHO og reiselivsdirektør i Bergen. På jakkeslaget har han en pin med Bryggen i Bergen. Og bak presidenttittelen skjuler det seg noe mindre pompøst, nemlig at den mer brukte tittelen i andre bedrifter og organisasjoner er styreleder. Han ansatte Kristin Krohn Devold som adm. direktør i NHO Reiseliv og er hennes styreleder.

– Både Danmark, Sverige og Finland har hatt en høyere turistvekst enn Norge, til tross for at deres valuta ikke har vært like gunstig som vår lave kronekurs. Forklaringen er logistikk og tilgjengelighet. Sverige er dobbelt så store som oss, Danmark ligger nærmere Europa og Finland får mye inngående trafikk fra Asia. Men Norge har definitivt det beste reiselivsproduktet i Skandinavia, påstår Warberg.

– Hvilke knapper må Norge trykke på for å skape mer innkommende trafikk?

– Kort fortalt tre; tilgjengelighet, attraksjonsutvikling i tillegg til salg og markedsføring.

Det første handler om at det må være enkelt å komme hit og reise rundt i landet. Bedre tilgjengelighet øker potensialet. I den store verden har Norge høy tillit og blir sett på som et trygt reisemål uten at terrorfrykten har tatt overhånd. Mange har fått med seg den fine naturen. På sosiale medier er Norge kjent for fjord, nordlys, reinsdyr, spekkhoggere og fisk. Men vi har også konkurrenter som Canada, New Zealand, Østerrike og Sveits.

– Asia og Midtøsten er nå de to største markedene til Sveits. Tidligere var det nabolandene som Frankrike, Tyskland, Østerrike og Italia som var størst. Vi har ikke hatt så mye fokus på spesielt Midtøsten, men jeg tror vi kommer til å se mye til disse markedene fremover. Det blir en viktig strategi å tiltrekke oss disse.

– De markedene som hadde størst prosentvis vekst i fjor var Sør-Korea, Kina og USA, mens de som sviktet oss mest var danskene, svenskene og britene. Vet vi hva de vil ha og ikke ha, eller tilbyr vi dem alle det samme reiselivsproduktet?

Ole Warberg har rundt 50 reisedager i året i inn- og utland fra sin base i Bergen. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
Ole Warberg har rundt 50 reisedager i året i inn- og utland fra sin base i Bergen. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

– Nordmenn står for 75 prosent av alle gjestedøgn i Norge, men jeg tror at med det trykket vi får fra Asia, blir vi nødt til å tilpasse produktet bedre når det gjelder mat, drikke, opplevelser og overnatting, innrømmer Warberg.

Les også: De mest verdifulle passene i 2018

Viktig for Norge

Knapp to av NHO-presidentens tre knapper for å øke trafikken til Norge, er attraksjonsutviklingen. Han trekker frem mat og kultur, og håpet er at dette skal bli en ekstra driver alene for å få folk hit.

– Bocuse d’Or er VM i fransk kokkekunst. Og vet du hva? Norge ligger rett bak Frankrike når det gjelder flest verdensmestre. Bare på den 16 mil korte strekningen mellom Stavanger og Bergen har vi tre gullmedaljører. Matmiljøet i Oslo, Stavanger og Bergen begynner å bli lagt merke til i verdenssammenheng.

Warberg reiser seg fra sin suite i 30. etasje på Radisson Blu Plaza og kikker ut av vinduet på Barcode, Operaen og Sørenga.

Ti minutters gange fra Oslo Spektrum er det ni tusen hotellrom. Det mener Warberg er unikt i europeisk sammenheng. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ti minutters gange fra Oslo Spektrum er det ni tusen hotellrom. Det mener Warberg er unikt i europeisk sammenheng. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Operaen og det nye Munchmuseet er viktig for Norge. Hvem hadde hørt om Bilbao før de fikk Guggenheim-museet? Bilbao var jo bare en trist industriby. Vi må satse på store kulturinstitusjoner og skape identitet til det som er norsk. Men samtidig hjelper det ikke å skape verdens beste produkt hvis ingen selger det. Salg og markedsføring er alfa og omega.

– Innovasjon Norge bruker 231,5 millioner kroner i året på å markedsføre Norge utenlands, i tillegg til de 50 millioner kronene de får som et spleiselag fra næringen selv. Er det vel anvendte kroner?

– Det er mange meninger om dette, men jeg vet de er på riktig spor. Men det kunne hatt større effekt med enda mer penger.

– Hva med markedsføring gjennom sosiale medier? På 17. mai skal X-Games for eksempel ha et arrangement på Fornebu. De har 30 millioner følgere.

– Vi skal ikke undervurdere betydningen av internett. Trolltunga er et produkt som er videreformidlet gjennom sosiale medier. I halvannet år har de hatt 4G på Trolltunga. Men årsaken var først og fremst av sikkerhetshensyn. Folk forsøker jo å gå opp dit med Rema 1000-poser og småsko. Det er enklere å redde folk når det er dekning.

Les også: Så mye vil vi bruke på reiser i 2018

– Tilnærmet unikt i Europeisk sammenheng

Ole Warberg

Alder: 58 år.

Sivilstatus: Gift, to døtre og to barnebarn.

Stilling: President i NHO Reiseliv og reiselivsdirektør i Bergen.

Aktuell: Nå legges ny strategi for hvordan vi kan selge hele Norge hele året. Det er også reiselivsmesse i Oslo denne helgen.

Bakgrunn: Fire års økonomistudier på BI og vært leder for Bergen 29Reiselivslag i over 20 år og snart seks år som president i NHO Reiseliv.

Warberg fremstår som en bereist og beleven mann. Basen er Bergen, men det er like naturlig for ham å ta noen dager i Oslo som i Kina. At han bor på suite et steinkast fra der han inntok buffeten på NHO-middagen kvelden før, forklares med at han kjenner hotelldirektøren. Igjen kikker han ut av vinduet på det kalde klarværet og en hovedstad som bader i vintersol. Og de 19 sporene som utgjør landets største jernbanestasjon. Her har det vært stasjon siden Norges første jernbane åpnet fra Kristiania til Eidsvoll for 164 år siden.

– Oslo har en bra logistikk. Det er enkelt å komme fra Gardermoen til Oslo S. Og derfra videre til hele jernbanenettet i Norge, samt til Sverige, Danmark og videre sørover i Europa, sier han plutselig.

Enkelhet. Tilgjengelighet. To ord som preger ordforrådet til bergenseren når han snakker reiselivs.

– Ti minutters gange fra Oslo Spektrum er det 9.000 hotellrom. Ni tusen! Det er nærmest unikt i europeisk sammenheng. Oslo er en kompakt by som har mye mer å hente. Vi snakker om et stort potensial i alle verdenshjørner.

58-åringen har frem til nå vært særdeles rolig. Stemmeleiet har vært på grensen til monotont, men nå ligger entusiasmen tykt utenpå den nygredde hårmanken.

Fem kjappe

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp? Verdien av arbeid. Vi må ha flere, spesielt kvinner, i lønnet arbeid, slik at vi kan sikre velferden fremover – også etter at oljeinntektene blir lavere.

Hva bør Norge bruke mindre penger på? Det som ikke er viktig for verdiskapningen.

Hva er din dårligste investering? Jeg gjorde en uheldig fondsinvestering da jeg var ung. Jeg tapte ikke så mye penger, men lærte at det ikke finnes noen enkel vei til rikdom. Det er som oftest hardt arbeid som må til.

Hvilken bok vil du lese om igjen? Jeg leser mange bøker i rykk og napp, men ikke to ganger. Men akkurat nå skal jeg likevel ta frem en bok på nytt; Scenariostudiet «Norsk reiseliv mot 2025» - for å bli minnet om konsekvenser ved gale valg.

Hvor går drømmereisen? For meg handler ikke det å reise om hvor, men snarere med hvem, som familie og gode venner. Da handler det om å spise godt, kose seg, bruke kroppen fysisk og gjøre noe annet enn jeg gjør hjemme. Men for en som er glad i å seile, skulle jeg gjerne seilt langs norskekysten til Tromsø.

– Reiseliv er ikke bare turisme. Det er så mye mer. Reiselivet har tre målgrupper; ferie- og fritidsmarkedet, møter og arrangementer samt yrkestrafikk. Det er de to første målgruppene som er påvirkbare.

Les også: Turiststrømmen stoppet opp i 2017

Mice-markedet

Warberg har penset over på det som på hans stammespråk heter Mice-markedet, nemlig markedet før møter, incentiver, konferanser, messer og arrangementer innen kultur og idrett. I år skal Innovasjon Norge, som har ansvaret for å selge Norge utenlands, fusjonere med Norway Convention Bureau, noe som gir større slagkraft internasjonalt.

– Mice-markedet kan være drevet av noe annet enn turisme. Der handler det om møteplasser. Man er nødt til å ha de store møteplassene. Her har vi en jobb å gjøre med å markedsføre Norge internasjonalt. Vi har de store møteplassene, det er et marked med god inntjening, og her har vi et mye større potensial, slår han fast, etter å ha lagt til at arrangementer som Norway Cup er blitt god butikk for reiselivsnæringen.

– Tidligere bodde de jo på skoler rundt omkring i byen. Nå bor de på hotell.

Reiseliv har i alle år vært omtalt med positive ord i Norge. Det skjer noe med deg når du pakker kofferten din. Det er glede og forventninger i luften. I fjor fikk vi en ny utfordring: Hvor mye kan reiselivet vokse før det gjør skikkelig vondt? Ett av fjorårets nyord var overturisme. Vi vil jo ha masse turisme, men ikke masseturisme.

– Definisjonen på masseturisme er at antall tilreisende er større enn populasjonen som bor der. I Norge har vi ingen steder som er ødelagt, men vi har noen pressområder visse deler av året. Vi har plass nok. Blir det et problem, må vi utvikle nye områder, sier presidenten, i et nærmest lekende lett tonefall.

– Det er jo en kjent sak at cruisesegmentet har gitt reiseliv den første skrapen i lakken…

– Ja, og vi i reiselivet har aldri tenkt på dette før. Det er en ny måte å tenke på. Det fører destinasjonsutvikling opp til et nytt nivå. Det handler om miljø og klima, men også om at det er for mange folk på ett sted. Vi må operere som en trekant hvor gjesten er et hjørne, byens næringsliv som hjørne nummer to og lokalbefolkningen som det tredje hjørnet. Vi sliter hvis det ikke er harmoni her. Cruise stiller spørsmål ved reiselivets utvikling, som for eksempel i Geiranger hvor det bor drøyt 200 innbyggere. I Bergen, som har over 70 prosent av alle cruiseturistene i Norge innom, har vi laget Norges første cruisestrategi som blant annet setter et tak på antall cruisepassasjerer. En cruisepassasjer legger igjen mindre penger enn en som bor på hotell. Det bygges mange flere hotellsenger i Bergen, og da må vi jobbe mot de målgruppene som legger igjen mest penger. Mice-markedet er viktig, men det handler også om hvilke nasjoner som skal inn.

Ikke overraskende er det nordmenn som bruker mest penger i Norge, men per døgn er det amerikanerne som bruker mest, etterfulgt av franskmenn, kinesere og spanjoler. De som bruker minst per døgn, er nederlendere og dansker.

– Nordmenn er flinke til å feriere i sitt eget land. Det må være flaut å være mer kjent på strendene på Mallorca enn på Sørlandet.

– Men Norge har et helt annet kostnadsnivå enn Spania…

– Skandinavia er dyrt, men alt er likevel ikke kostbart. Å bo på hotell er ikke dyrt. På grunn av subsidier er det relativt rimelig å reise rundt med buss og ferger, og det er meget gunstig å fly for tiden. Det er en fordel for tilgjengeligheten, men samtidig er det en trussel: Da blir det jo også rimeligere for nordmenn å fly ut av landet. I bunn og grunn handler det om å gjøre Norge til en reise verd. Utfordringen er at folk flest har sin hovedferie om sommeren. Vi må finne nye markeder som reiser hit, uavhengig av sesong. Nord-Norge har lykkes med nordlys og vinterturisme. Selv om vi synes vinteren er mørk, kald og trist, er det eksotisk for andre. Det må vi tro på og jobbe med, selv om det er aldri så fint på Mallorca.

Saken er først publisert i Finansavisen lørdag 13.01

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:48 Raja melder seg på i lederkampen i Venstre21:31 SV vil skrote fergerfri-satsing: – Lite seriøst21:31 – Jeg må ha fått flere hundre poser med matvarer. Dette var den eneste måten jeg kunne overleve på21:19 Dødstallene stiger mens uroen fortsetter i Chile20:33 Politihøgskolen raser mot regjeringens kuttforslag19:53 Israels president har gitt Benny Gantz regjeringsoppdrag18:58 Har du det ene av disse førerkortene, må du skynde deg18:57 – Regjeringen går historisk langt i å føye seg etter Israel18:19 Forsvarer i ambulansesaken sier siktede ikke ville skade noen18:15 Storstevne i Monte Carlo: Brækhus neste motstander klar17:34 Knivstakk egen datter - familiefar (47) dømt17:32 Mann mistet livet i ulykke i Brønnøysund16:56 Lene Marie Fossen er død16:54 Kagge forlag om mulig Sjaman Durek-bokutgivelse: – Ingen kommentar16:25 Forskere mener å ha funnet en hybelkanin i verdensrommet16:06 Tankskip i drift utenfor Bud i Møre og Romsdal15:57 Trump: Hever sanksjonene mot Tyrkia15:32 Sjaman Dureks bok stoppes15:27 Midtøsten-ekspert: – Vil skade amerikanerne i lang tid fremover15:19 I helga stilles klokka til vintertid15:10 Mann med Gucci-veske pekes ut som leder etter ungdomsvold i Oslo14:32 Verdens største tretopphus brant opp14:28 Spanias fotballkvinner vil streike for lønn og arbeidstid13:37 Stort slagsmål på Stovner i Oslo13:36 Mest vått vær i vente – men også en smak av vinter13:26 Google hevder de har gjort et stort data-gjennombrudd13:19 Drapssiktet mann varetektsfengsles i Drammen13:19 16-åring pågrepet etter helgens voldshendelser i Oslo13:10 Issmelting i Arktis har gitt Russland fem nye øyer12:49 Hardarson forlenger med Start12:40 Tunisias nye president tatt i ed12:31 Russland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09 Ber publikum om videoer av ambulansekapringen11:37 Ap-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21 Svakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21 Full bortekrise for Solskjær11:20 Skamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19 Russlands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02 PST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01 Kippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37 39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34 De fire riksrett-punktene: Alle veier fører til Putin10:13 MDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12 Mann forskanset seg på museum i Frankrike09:56 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget09:47 Færre lovbrudd ble oppklart09:45 Granskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08 Lonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07 Botswanas politiske stabilitet på prøve09:04 15 norske alpinister til Sölden09:03 Jevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35 Stein Erik Hagen går inn i SATS07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 De siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 En av Norges rikeste vil utfordre Darwins evolusjonsteori04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten
Siste nytt
21:48PolitikkRaja melder seg på i lederkampen i Venstre21:31MotorSV vil skrote fergerfri-satsing: – Lite seriøst21:31Norge– Jeg må ha fått flere hundre poser med matvarer. Dette var den eneste måten jeg kunne overleve på21:19VerdenDødstallene stiger mens uroen fortsetter i Chile20:33NorgePolitihøgskolen raser mot regjeringens kuttforslag19:53VerdenIsraels president har gitt Benny Gantz regjeringsoppdrag18:58MotorHar du det ene av disse førerkortene, må du skynde deg18:57Politikk– Regjeringen går historisk langt i å føye seg etter Israel18:19NorgeForsvarer i ambulansesaken sier siktede ikke ville skade noen18:15SportStorstevne i Monte Carlo: Brækhus neste motstander klar17:34NorgeKnivstakk egen datter - familiefar (47) dømt17:32NorgeMann mistet livet i ulykke i Brønnøysund16:56KulturLene Marie Fossen er død16:54NorgeKagge forlag om mulig Sjaman Durek-bokutgivelse: – Ingen kommentar16:25VerdenForskere mener å ha funnet en hybelkanin i verdensrommet16:06NorgeTankskip i drift utenfor Bud i Møre og Romsdal15:57VerdenTrump: Hever sanksjonene mot Tyrkia15:32KulturSjaman Dureks bok stoppes15:27PolitikkMidtøsten-ekspert: – Vil skade amerikanerne i lang tid fremover15:19NorgeI helga stilles klokka til vintertid15:10NorgeMann med Gucci-veske pekes ut som leder etter ungdomsvold i Oslo14:32VerdenVerdens største tretopphus brant opp14:28SportSpanias fotballkvinner vil streike for lønn og arbeidstid13:37NorgeStort slagsmål på Stovner i Oslo13:36NorgeMest vått vær i vente – men også en smak av vinter13:26Helse og livsstilGoogle hevder de har gjort et stort data-gjennombrudd13:19NorgeDrapssiktet mann varetektsfengsles i Drammen13:19Norge16-åring pågrepet etter helgens voldshendelser i Oslo13:10VerdenIssmelting i Arktis har gitt Russland fem nye øyer12:49SportHardarson forlenger med Start12:40PolitikkTunisias nye president tatt i ed12:31VerdenRussland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09NorgeBer publikum om videoer av ambulansekapringen11:37Helse og livsstilAp-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21PengerSvakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21SportFull bortekrise for Solskjær11:20PolitikkSkamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19SportRusslands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02NorgePST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01SportKippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37Verden39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34StemmerDe fire riksrett-punktene: Alle veier fører til Putin10:13PolitikkMDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12VerdenMann forskanset seg på museum i Frankrike09:56PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget09:47NorgeFærre lovbrudd ble oppklart09:45VerdenGranskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08ReiseLonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07PolitikkBotswanas politiske stabilitet på prøve09:04Sport15 norske alpinister til Sölden09:03PengerJevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35PengerStein Erik Hagen går inn i SATS07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33Helse og livsstilRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeDe siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeEn av Norges rikeste vil utfordre Darwins evolusjonsteori04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35Helse og livsstilRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Penger30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24Helse og livsstilMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten
Populært