Meny

– Reiseliv er ikke bare turisme

Nordmenn er Norges viktigste reiselivsmarked og står for tre av fire overnattinger. Derfor synes Ola Warberg det er flaut med nordmenn som er mer kjent på strendene på Mallorca enn på norskekysten. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

Presidenten i NHO Reiseliv er overbevist om at vi kan selge noe annet enn natur når vi skal selge Norge til utlendinger.

Norge må ha skutt gullfuglen på verdens reiselivshimmel. Siden 2014 har den ene rekorden overtatt etter den andre. Pilene peker samstemt mot nordøst. Luksusbutikkene i storbyene ansetter folk som snakker mandarin. Louis Vuitton i Oslo må sette begrensninger på hvor mye kineserne får lov til å handle. Det er nesten mulig å krysse Geirangerfjorden tørrskodd ved å hoppe fra cruisedekk til cruisedekk. Det er kø for å se nordlyset. Folk fra hele verden går i flokk for å komme på Trolltunga, og hele verden har nå hørt om Trollpikken. Attpåtil rykket Norge frem fra fjerde til første plass i fjor på FNs liste over verdens lykkeligste land.

Men i fjor tok det slutt. Med unntak av sommersesongen, var det nedgang i innkommende turister hver eneste måned. Totalt en nullvekst i Norges tredje viktigste eksportnæring etter olje og gass på førsteplass og fisk på andre plass. Norge taper også andeler av internasjonal turisme. I løpet av de tre seneste årene har den internasjonale turistveksten vært på syv prosent. I Norge har den vært tre.

– Etter hvert som verden får en velferdsøkning, øker også reiselysten. Går vi noen år tilbake, var det langt færre nasjoner som besøkte Norge. Nå er det mange som vil hit, men vi har også fått en mye større konkurranse, sier Ole Warberg til Finansavisen.

Viktige markeder for Norge

Han er president i NHO og reiselivsdirektør i Bergen. På jakkeslaget har han en pin med Bryggen i Bergen. Og bak presidenttittelen skjuler det seg noe mindre pompøst, nemlig at den mer brukte tittelen i andre bedrifter og organisasjoner er styreleder. Han ansatte Kristin Krohn Devold som adm. direktør i NHO Reiseliv og er hennes styreleder.

– Både Danmark, Sverige og Finland har hatt en høyere turistvekst enn Norge, til tross for at deres valuta ikke har vært like gunstig som vår lave kronekurs. Forklaringen er logistikk og tilgjengelighet. Sverige er dobbelt så store som oss, Danmark ligger nærmere Europa og Finland får mye inngående trafikk fra Asia. Men Norge har definitivt det beste reiselivsproduktet i Skandinavia, påstår Warberg.

– Hvilke knapper må Norge trykke på for å skape mer innkommende trafikk?

– Kort fortalt tre; tilgjengelighet, attraksjonsutvikling i tillegg til salg og markedsføring.

Det første handler om at det må være enkelt å komme hit og reise rundt i landet. Bedre tilgjengelighet øker potensialet. I den store verden har Norge høy tillit og blir sett på som et trygt reisemål uten at terrorfrykten har tatt overhånd. Mange har fått med seg den fine naturen. På sosiale medier er Norge kjent for fjord, nordlys, reinsdyr, spekkhoggere og fisk. Men vi har også konkurrenter som Canada, New Zealand, Østerrike og Sveits.

– Asia og Midtøsten er nå de to største markedene til Sveits. Tidligere var det nabolandene som Frankrike, Tyskland, Østerrike og Italia som var størst. Vi har ikke hatt så mye fokus på spesielt Midtøsten, men jeg tror vi kommer til å se mye til disse markedene fremover. Det blir en viktig strategi å tiltrekke oss disse.

– De markedene som hadde størst prosentvis vekst i fjor var Sør-Korea, Kina og USA, mens de som sviktet oss mest var danskene, svenskene og britene. Vet vi hva de vil ha og ikke ha, eller tilbyr vi dem alle det samme reiselivsproduktet?

Ole Warberg har rundt 50 reisedager i året i inn- og utland fra sin base i Bergen. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

– Nordmenn står for 75 prosent av alle gjestedøgn i Norge, men jeg tror at med det trykket vi får fra Asia, blir vi nødt til å tilpasse produktet bedre når det gjelder mat, drikke, opplevelser og overnatting, innrømmer Warberg.

Les også: De mest verdifulle passene i 2018

Viktig for Norge

Knapp to av NHO-presidentens tre knapper for å øke trafikken til Norge, er attraksjonsutviklingen. Han trekker frem mat og kultur, og håpet er at dette skal bli en ekstra driver alene for å få folk hit.

– Bocuse d’Or er VM i fransk kokkekunst. Og vet du hva? Norge ligger rett bak Frankrike når det gjelder flest verdensmestre. Bare på den 16 mil korte strekningen mellom Stavanger og Bergen har vi tre gullmedaljører. Matmiljøet i Oslo, Stavanger og Bergen begynner å bli lagt merke til i verdenssammenheng.

Warberg reiser seg fra sin suite i 30. etasje på Radisson Blu Plaza og kikker ut av vinduet på Barcode, Operaen og Sørenga.

Ti minutters gange fra Oslo Spektrum er det ni tusen hotellrom. Det mener Warberg er unikt i europeisk sammenheng. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Operaen og det nye Munchmuseet er viktig for Norge. Hvem hadde hørt om Bilbao før de fikk Guggenheim-museet? Bilbao var jo bare en trist industriby. Vi må satse på store kulturinstitusjoner og skape identitet til det som er norsk. Men samtidig hjelper det ikke å skape verdens beste produkt hvis ingen selger det. Salg og markedsføring er alfa og omega.

– Innovasjon Norge bruker 231,5 millioner kroner i året på å markedsføre Norge utenlands, i tillegg til de 50 millioner kronene de får som et spleiselag fra næringen selv. Er det vel anvendte kroner?

– Det er mange meninger om dette, men jeg vet de er på riktig spor. Men det kunne hatt større effekt med enda mer penger.

– Hva med markedsføring gjennom sosiale medier? På 17. mai skal X-Games for eksempel ha et arrangement på Fornebu. De har 30 millioner følgere.

– Vi skal ikke undervurdere betydningen av internett. Trolltunga er et produkt som er videreformidlet gjennom sosiale medier. I halvannet år har de hatt 4G på Trolltunga. Men årsaken var først og fremst av sikkerhetshensyn. Folk forsøker jo å gå opp dit med Rema 1000-poser og småsko. Det er enklere å redde folk når det er dekning.

Les også: Så mye vil vi bruke på reiser i 2018

– Tilnærmet unikt i Europeisk sammenheng

Ole Warberg

Alder: 58 år.

Sivilstatus: Gift, to døtre og to barnebarn.

Stilling: President i NHO Reiseliv og reiselivsdirektør i Bergen.

Aktuell: Nå legges ny strategi for hvordan vi kan selge hele Norge hele året. Det er også reiselivsmesse i Oslo denne helgen.

Bakgrunn: Fire års økonomistudier på BI og vært leder for Bergen 29Reiselivslag i over 20 år og snart seks år som president i NHO Reiseliv.

Warberg fremstår som en bereist og beleven mann. Basen er Bergen, men det er like naturlig for ham å ta noen dager i Oslo som i Kina. At han bor på suite et steinkast fra der han inntok buffeten på NHO-middagen kvelden før, forklares med at han kjenner hotelldirektøren. Igjen kikker han ut av vinduet på det kalde klarværet og en hovedstad som bader i vintersol. Og de 19 sporene som utgjør landets største jernbanestasjon. Her har det vært stasjon siden Norges første jernbane åpnet fra Kristiania til Eidsvoll for 164 år siden.

– Oslo har en bra logistikk. Det er enkelt å komme fra Gardermoen til Oslo S. Og derfra videre til hele jernbanenettet i Norge, samt til Sverige, Danmark og videre sørover i Europa, sier han plutselig.

Enkelhet. Tilgjengelighet. To ord som preger ordforrådet til bergenseren når han snakker reiselivs.

– Ti minutters gange fra Oslo Spektrum er det 9.000 hotellrom. Ni tusen! Det er nærmest unikt i europeisk sammenheng. Oslo er en kompakt by som har mye mer å hente. Vi snakker om et stort potensial i alle verdenshjørner.

58-åringen har frem til nå vært særdeles rolig. Stemmeleiet har vært på grensen til monotont, men nå ligger entusiasmen tykt utenpå den nygredde hårmanken.

Fem kjappe

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp? Verdien av arbeid. Vi må ha flere, spesielt kvinner, i lønnet arbeid, slik at vi kan sikre velferden fremover – også etter at oljeinntektene blir lavere.

Hva bør Norge bruke mindre penger på? Det som ikke er viktig for verdiskapningen.

Hva er din dårligste investering? Jeg gjorde en uheldig fondsinvestering da jeg var ung. Jeg tapte ikke så mye penger, men lærte at det ikke finnes noen enkel vei til rikdom. Det er som oftest hardt arbeid som må til.

Hvilken bok vil du lese om igjen? Jeg leser mange bøker i rykk og napp, men ikke to ganger. Men akkurat nå skal jeg likevel ta frem en bok på nytt; Scenariostudiet «Norsk reiseliv mot 2025» - for å bli minnet om konsekvenser ved gale valg.

Hvor går drømmereisen? For meg handler ikke det å reise om hvor, men snarere med hvem, som familie og gode venner. Da handler det om å spise godt, kose seg, bruke kroppen fysisk og gjøre noe annet enn jeg gjør hjemme. Men for en som er glad i å seile, skulle jeg gjerne seilt langs norskekysten til Tromsø.

– Reiseliv er ikke bare turisme. Det er så mye mer. Reiselivet har tre målgrupper; ferie- og fritidsmarkedet, møter og arrangementer samt yrkestrafikk. Det er de to første målgruppene som er påvirkbare.

Les også: Turiststrømmen stoppet opp i 2017

Mice-markedet

Warberg har penset over på det som på hans stammespråk heter Mice-markedet, nemlig markedet før møter, incentiver, konferanser, messer og arrangementer innen kultur og idrett. I år skal Innovasjon Norge, som har ansvaret for å selge Norge utenlands, fusjonere med Norway Convention Bureau, noe som gir større slagkraft internasjonalt.

– Mice-markedet kan være drevet av noe annet enn turisme. Der handler det om møteplasser. Man er nødt til å ha de store møteplassene. Her har vi en jobb å gjøre med å markedsføre Norge internasjonalt. Vi har de store møteplassene, det er et marked med god inntjening, og her har vi et mye større potensial, slår han fast, etter å ha lagt til at arrangementer som Norway Cup er blitt god butikk for reiselivsnæringen.

– Tidligere bodde de jo på skoler rundt omkring i byen. Nå bor de på hotell.

Reiseliv har i alle år vært omtalt med positive ord i Norge. Det skjer noe med deg når du pakker kofferten din. Det er glede og forventninger i luften. I fjor fikk vi en ny utfordring: Hvor mye kan reiselivet vokse før det gjør skikkelig vondt? Ett av fjorårets nyord var overturisme. Vi vil jo ha masse turisme, men ikke masseturisme.

– Definisjonen på masseturisme er at antall tilreisende er større enn populasjonen som bor der. I Norge har vi ingen steder som er ødelagt, men vi har noen pressområder visse deler av året. Vi har plass nok. Blir det et problem, må vi utvikle nye områder, sier presidenten, i et nærmest lekende lett tonefall.

– Det er jo en kjent sak at cruisesegmentet har gitt reiseliv den første skrapen i lakken…

– Ja, og vi i reiselivet har aldri tenkt på dette før. Det er en ny måte å tenke på. Det fører destinasjonsutvikling opp til et nytt nivå. Det handler om miljø og klima, men også om at det er for mange folk på ett sted. Vi må operere som en trekant hvor gjesten er et hjørne, byens næringsliv som hjørne nummer to og lokalbefolkningen som det tredje hjørnet. Vi sliter hvis det ikke er harmoni her. Cruise stiller spørsmål ved reiselivets utvikling, som for eksempel i Geiranger hvor det bor drøyt 200 innbyggere. I Bergen, som har over 70 prosent av alle cruiseturistene i Norge innom, har vi laget Norges første cruisestrategi som blant annet setter et tak på antall cruisepassasjerer. En cruisepassasjer legger igjen mindre penger enn en som bor på hotell. Det bygges mange flere hotellsenger i Bergen, og da må vi jobbe mot de målgruppene som legger igjen mest penger. Mice-markedet er viktig, men det handler også om hvilke nasjoner som skal inn.

Ikke overraskende er det nordmenn som bruker mest penger i Norge, men per døgn er det amerikanerne som bruker mest, etterfulgt av franskmenn, kinesere og spanjoler. De som bruker minst per døgn, er nederlendere og dansker.

– Nordmenn er flinke til å feriere i sitt eget land. Det må være flaut å være mer kjent på strendene på Mallorca enn på Sørlandet.

– Men Norge har et helt annet kostnadsnivå enn Spania…

– Skandinavia er dyrt, men alt er likevel ikke kostbart. Å bo på hotell er ikke dyrt. På grunn av subsidier er det relativt rimelig å reise rundt med buss og ferger, og det er meget gunstig å fly for tiden. Det er en fordel for tilgjengeligheten, men samtidig er det en trussel: Da blir det jo også rimeligere for nordmenn å fly ut av landet. I bunn og grunn handler det om å gjøre Norge til en reise verd. Utfordringen er at folk flest har sin hovedferie om sommeren. Vi må finne nye markeder som reiser hit, uavhengig av sesong. Nord-Norge har lykkes med nordlys og vinterturisme. Selv om vi synes vinteren er mørk, kald og trist, er det eksotisk for andre. Det må vi tro på og jobbe med, selv om det er aldri så fint på Mallorca.

Saken er først publisert i Finansavisen lørdag 13.01

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg02:24 En person omkom i trafikkulykke i Moss01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13 Ødegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56 Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23 Fem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05 Forbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51 Ghulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15 Hund angrep politi19:43 Sommertemperaturer flere steder påskeaften19:39 Over 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04 Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45 Nordmann tilstår drap i Latvia18:11 Sudans protestledere skal møte militærrådet18:06 Skogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43 – «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37 Røde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28 Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52 Tripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46 Røde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39 Ruter advarer mot svindel-sms15:23 18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18 Ruter advarer mot svindel-sms15:08 Kabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02 Målpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55 Nord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43 Sent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30 Politikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57 Fant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50 Svømming: Årets raskeste tatt for doping13:46 Tre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33 Mueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04 Russisk agent innrømmer skyld12:58 Kenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49 Det er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09 To alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03 Betydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54 – 27 soldater drept av IS i Syria11:49 Brannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45 Nøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37 Premier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25 Jordskjelv registrert i Finnmark11:02 Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00 Tretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54 Neymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37 Zlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26 Snur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15 Nok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02 To tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00 Kongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48 Brannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14 Cardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34 Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10 Egypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30 Nordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20 Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07 Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01 Over 20 grader i flere fylker22:54 Drama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49 Warren krever Trump stilt for riksrett22:33 Brannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58 Slanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48 Norge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46 Kristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00 Faren over etter togavsporing i Sverige18:31 20 år siden massakren på Columbine18:23 Røde Kors: Roligste påske på fem år18:19 Trump hyller libysk krigsherre17:53 Fransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41 To personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42 Kim og Putin møtes i Vladivostok16:23 Barn satt fast i handlevogn16:01 Demokratene krever usladdet Mueller-rapport
Siste nytt
02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg02:24NorgeEn person omkom i trafikkulykke i Moss01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13SportØdegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56SportCarlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23NorgeFem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05NorgeForbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51Helse og livsstilGhulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15NorgeHund angrep politi19:43NorgeSommertemperaturer flere steder påskeaften19:39VerdenOver 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04SportNytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45NorgeNordmann tilstår drap i Latvia18:11VerdenSudans protestledere skal møte militærrådet18:06NorgeSkogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43Helse og livsstil– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37NorgeRøde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28VerdenOver 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52VerdenTripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46NorgeRøde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:23Sport18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:08VerdenKabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02SportMålpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55VerdenNord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43SportSent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30VerdenPolitikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57VerdenFant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50SportSvømming: Årets raskeste tatt for doping13:46SportTre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33VerdenMueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04VerdenRussisk agent innrømmer skyld12:58SportKenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49NorgeDet er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09VerdenTo alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03NorgeBetydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54Verden– 27 soldater drept av IS i Syria11:49NorgeBrannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45SportNøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37SportPremier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25NorgeJordskjelv registrert i Finnmark11:02NorgeFlere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00VerdenTretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54SportNeymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37SportZlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26NorgeSnur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15SportNok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02VerdenTo tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00NorgeKongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48NorgeBrannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14SportCardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34NorgeSp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10VerdenEgypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30NorgeNordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20VerdenTysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07NorgeIsaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01NorgeOver 20 grader i flere fylker22:54SportDrama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49VerdenWarren krever Trump stilt for riksrett22:33NorgeBrannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58VerdenSlanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48SportNorge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46VerdenKristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00VerdenFaren over etter togavsporing i Sverige18:31Verden20 år siden massakren på Columbine18:23NorgeRøde Kors: Roligste påske på fem år18:19VerdenTrump hyller libysk krigsherre17:53VerdenFransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41NorgeTo personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42VerdenKim og Putin møtes i Vladivostok16:23NorgeBarn satt fast i handlevogn16:01VerdenDemokratene krever usladdet Mueller-rapport
Populært