Meny

– Det kommer til å føles som om du flyr

Første del av berg-og-dal-banen som skal bli Europas største og lengste Dive Coaster, står ferdig i Liseberg. Nå gjenstår den mest utfordrende delen.

Det er store ting i vente for den som tar turen til Liseberg til sommeren. I parkens norrøne temaområde blir det premiere på en berg-og-dal-bane som nok vil sende hjertet opp i halsen på små og store.

«Valkyria» åpner med et saftig fall på 50 meter før du suser videre i 105 kilometer i timen. Selve banen skal måle 750 meter fra start til slutt, og parkgjestene har allerede kunnet ta en «prøvetur» ved hjelp av virtual reality. Selve videoen ser du øverst i saken.

– Heftigste så langt

Et helt år har gått siden arbeidet med «Valkyria» startet i fornøyelsesparken like utenfor Göteborg der det krevdes et omfattende grunnarbeid for å forankre banen ordentlig i grunnen.

– Det er kjekt at vi nå er i gang med banen, sier Kenneth Carlsson, områdesjef for den mekaniske avdelingen på Liseberg, i en pressemelding.

– Jeg har jobbet på Liseberg siden 1981 og vært med på å montere cirka 20 attraksjoner, inkludert «Loke». Men «Valkyria» er nok det heftigste så langt.

Les også:   Disneyland skjuler en av verdens mest eksklusive klubber

(Saken fortsetter under)

Etter et helt år med grunnarbeid i parken har man nå begynt på arbeidet med Valkyrias skinnegang og den første delen er på plass. Foto: Liseberg

Vertikalt dropp

Lengst tid tar det å bygge den tre etasjer dype tunnelen der Valkyrias fall på 50 meter kommer til å bli avsluttet.

Tunnelen kommer ifølge administrerende direktør Andreas Andersen til å bli den ferdige berg-og-dal-banens mest utfordrende del: Etter å ha kjørt oppover til toppen, venter et vertikalt fritt fall i 105 kilometer i timen rett ned mot tunnelen og videre ned i jorden.

– Opplevelsen kan ikke sammenlignes med noen annen kjøreopplevelse på Liseberg. Det kommer til å føles som om du flyr, lover Andersen om berg-og-dal-banen som åpner til sommeren.

Valkyria, som får premiere på Liseberg sommeren 2018, kommer til å bli Europas største og lengste Dive Coaster. Foto: Liseberg

Les også:

Ti rare turistattraksjoner

Central Park gjenåpner «hemmelig skogholt» etter 80 år

Ting du ikke bør gå glipp av i Guangzhou

Reise
Populært