Hurtigruten varsler storsatsing - kjøper enda et skip

MS Nordlys. Foto: Hurtigruten.
MS Nordlys. Foto: Hurtigruten.

Hurtigruten fortsetter satsingen på norskekysten – og varsler en storstilt oppgradering av både MS Nordlys og MS Richard With.

Begge de to skipene ble solgt til kommandittselskaper for å få inn penger i en tid der de tidligere Hurtigruten-selskapene OVDS og TFDS sto overfor store finansielle utfordringer. Siden har de blitt leid tilbake gjennom langsiktige avtaler.

Før jul kjøpte Hurtigruten MS Richard With. Nå er MS Nordlys også et heleid hurtigruteskip, etter at eierselskapet Kirberg Shipping torsdag ble overført til Hurtigruten.

Les også: Hurtigruten styrker storsatsning i Arktis

– Dette er gode nyheter både for oss, våre ansatte og ikke minst våre gjester. De siste årene har Hurtigruten gått gjennom en stor omstilling, som vi nå for alvor begynner å se resultatene av. Når vi nå har de finansielle musklene vi trenger for å eie skipet selv, står vi fritt til å gjøre de oppgraderingene vi har gledet oss til – og som skipet, gjestene og kysten fortjener, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i en melding.

I løpet av første halvår 2019 skal MS Nordlys i dokk, og gå gjennom en total ombygging og oppgradering. Blant annet skal alle lugarene og fellesområdene oppgraderes, og skipet vil få langt flere suiter enn i dag.

Som MS Richard With, er planen at suitene akterut på dekk 6 skal få store panoramavinduer og karnapper.

Les også: Hurtigruten legger inn anbud på ruten langs norskekysten

Vi gjør oppmerksom på at ABC Startsidens eier Trygve Hegnar er styreleder og deleier i Silk Topco som eier Hurtigruten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden