Meny

Russisk gjennombrudd for Norwegian

Noen generell åpning av russisk luftrom er det foreløpig ikke snakk om, kun to nye konkrete tillatelser til Bangkok. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Flyselskapet Norwegian får åpnet for to nye ruter gjennom den sørlige delen av Russland.

Det er det danske flybransjemediet Check-in.dk som mandag morgen melder at Norwegian har fått åpnet to nye ruter fra henholdsvis København og Stockholm til Bangkok i Thailand. I november 2016 fikk Norwegian lov til å fly ruten Oslo-Bangkok gjennom russisk luftrom.

Noen generell åpning av russisk luftrom er det foreløpig ikke snakk om, kun to nye konkrete tillatelser. Flyene får tillatelse til å fly gjennom russisk luftrom som går gjennom det sørlige Russland, skriver Dagens Næringsliv.

For Norwegian betyr det to nye konkrete ruter gjennom passasjen som ellers er lukket for selskapet.

Intervju:  Bjørn Kjos om 2017: – Det var et drittår

En avtale inngått mellom Skandinavia og daværende Sovjetunionen i 1956 ga SAS enerett i Skandinavia til å fly over Russland i Sibir. Avtalene forhindrer Norwegian å fly gjennom russisk luftrom på turer mellom Skandinavia og Asia, med unntak av de tre konkrete rutene til Bangkok.

I starten av november i fjor hadde norske samferdselsmyndigheter et forhandlingsmøte med Russland som endte uten resultater.

Norwegian var blant vinnerne på Oslo Børs fredag, med en oppgang på 13 prosent.

Aktuelt:

Norwegian-passasjerer trakk klagene sine

Flere flyselskap må sette Dreamlinere på bakken etter motorproblemer

178 flyselskap bannlyst i Europa

Reise
Populært