Meny

Kaldt i Canada – selv for canadierne

Canadierne er stolt av å tåle kaldt vær, men 50 kuldegrader i to av landets sentrale byer er i overkant mye. Myndighetene ber nå folk kle seg godt.

Det er målt temperaturer ned til 50 kuldegrader i byene Regina og Winnipeg, der det bor henholdsvis litt over 200.000 og 700.000 innbyggere.

I landets hovedstad Ottawa er det også mer kjølig enn det man er vant til.

Der har myndighetene derfor måttet avlyse noen av arrangementene som var planlagt for å markere avslutningen på landets 150-årsjubileum.

Nyttårsfeiringen i Canada blir også tonet ned.

– Arrangementer som var planlagt lørdag og for nyttårsaften søndag er blitt endret som følge av værvarsler om advarsel om ekstrem kulde og som følge av bekymringer for folks helse og sikkerhet, heter det i en uttalelse fra kulturdepartementet.

Les også: Dette er ekte reiselyst – solgte ALT for å se verden

KALDT: Ray Levesque har vanskelige dager på fiskebåten sin i New Bedford. Foto: Peter Pereira / AP

Ekstremkulde

Arrangementer med diskjockeyduoen Carl og Evana Müren, DJ Shub og hiphop-artisten Kardinal Offishall er blitt avlyst nyttårsaften. En ishockeyturnering som skulle arrangeres foran parlamentsbygningen i forbindelse med landets 150-årsmarkering er blitt flyttet til et lokale innendørs.

Myndighetene har sendt ut varsel om ekstremkulde for seks av landets ti provinser.

– Vi ber canadiere og besøkende om å ta hensyn til ekstreme værforhold og til å kle seg varmt, beskytte seg mot forfrysninger og andre skader, heter det i kulturdepartementets melding.

Det ligger an til å bli en historisk kald nyttårsfeiring i New York. Foto: Alba Vigaray / EPA

Les også: Hit vil nordmenn reise i jula

Kaldeste siden 60-tallet

Også i USA er det for tiden så kaldt av nyttårsfeiringen kan bli av det historiske slaget.

Ifølge Washington Post er det ventet ekstremkulde i østlige deler av USA på nyttårsaften. I byene Boston, Oklahoma og Washington vil temperaturene ligge 15 til 50 grader under normalen.

På Manhattan i New York er det søndag ventet 12 minusgrader, noe som vil bety at det blir den kaldeste nyttårsfeiringen siden 1962.

Reise
Populært