Nordmenns interesse for Tyrkia-ferie øker

Kemer i Tyrkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen
Kemer i Tyrkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Uroligheter i landet førte til nedgang i reiser til Tyrkia. Men nå vil nordmenn tilbake, melder turoperatørene.

– Etter et par år med kraftig nedgang i antall reisende på grunn av uroligheter i landet ser vi at tendensen er i ferd med å snu. Vi så tendenser til dette allerede på tampen av sommeren 2017, hvor antall søk på reiser til Tyrkia økte, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til E24.

Ving har økt kapasiteten til Tyrkia med 50 prosent til neste sommer, og Tyrkia-trenden har bare forsterket seg utover høsten. Røhr-Staff forteller at salgsøkningen er på 500 prosent sammenlignet med samme periode i 2016.

– Trenden er med andre ord veldig klar, men det er en stund til vi er tilbake til de store volumene fra sommeren 2013, sier hun.

Også i Tui Norge, merker de at interessen for Tyrkia er tilbake.

– Vi så tendensen allerede i sommer, og vi har økt kapasiteten med 25 prosent til neste sommer. Vi ser på muligheten for å øke mer, da trenden ser veldig positiv ut, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren.

Markedssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen, ser også en positiv trend.

– Vi forventer at Tyrkia vil øke litt, forutsatt at det holder seg rolig, sier Andresen til E24.