Meny

Ryanair rammet av kort pilotstreik

Bildet viser et fly fra Ryanair på Rygge lufthavn utenfor Moss i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tyske Ryanair-piloter gjennomførte fredag morgen en fire timer lang streik. Ingen avganger er kansellert, men flere er blitt forsinket. 

Streiken, som var planlagt å vare fra klokken 5 til 9, er første gang noensinne at piloter i det irske lavprisselskapet legger ned arbeidet. Ryanair hadde i forkant varslet at rundt 20 avganger i Tyskland kunne bli berørt. Ingen avganger var imidlertid fredag morgen kansellert, men det var enkelte forsinkelser.

Streiken gjennomføres til tross for at Ryanair for første gang i selskapets historie nylig åpnet opp for å forhandle om lønn og arbeidsbetingelser med ansattes fagforening.

Samtalene mellom Ryaniar og den tyske fagforeningen VC Cockpit brøt imidlertid sammen onsdag. Årsaken var ifølge fagforeningen at Ryanair nektet å forhandle med to av VC Cockpits representanter som var til stede, skriver Financial Times.

– VCs synspunkt er at denne avvisingen tydelig viser at prinsippet om uavhengige fagforeninger ignoreres av Ryanair, og at selskapet ikke faktisk ønsker å gå inn i konstruktive forhandlinger, heter det i en uttalelse fra fagforeningen.

VC Cockpit organiserer om lag halvparten av de rundt 400 tyske Ryanair-pilotene, ifølge Financial Times.

Reise
Populært