Småskalaprodusent fikk tidenes bestilling:Nå får du geitost fra småskalaysteriet Den Sorte Gryte i Lødingen på SAS-reiser

FLYR HØYT: Jorunn Husjord trodde ikke sine egne ører da SAS bestilte hennes prisbelønte geitost, kokt på vedfyrt jernovn i Lødingen, Nordland.
FLYR HØYT: Jorunn Husjord trodde ikke sine egne ører da SAS bestilte hennes prisbelønte geitost, kokt på vedfyrt jernovn i Lødingen, Nordland. Foto: Rune Nilsen / Den Sorte Gryte
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den Sorte Gryte Ysteri & Gårdsmat i Lødingen har inngått en avtale med SAS om levering av ost på deres flyvninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har ikke tort å tru på det før vi fikk neste bestilling. Alltid når en kunde kommer tilbake, blir vi glade. Og for en småskalaprodusent som oss, er dette stort, sier Jorunn Husjord til ABC Nyheter.

Onsdag kunne HANEN, næringsorganisasjonen for gårdsmat, gå ut med meldingen om denne spesielle ordren.

SAS ønsket brunost fra en norsk lokalmatprodusent som ledd i sitt nye serveringskonsept «New Nordic by SAS»

– Vi har tatt et stort steg mot å servere våre gjester lokalprodusert mat. Et steg som gjorde at vi har erstattet importerte produkter med lokale råvarer. For eksempel er all protein som serveres fra Skandinavia, og all fisk og skalldyr, miljøsertifisert, forteller sjefen for mat-planlegging i SAS, Peter Lawrence, i en pressemelding.
– På denne måten blir vi unike i verden ved å kunne opprinnelsesmerke våre råvarer på et slikt detalj- og kvalitetsnivå, legger han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den prisbelønte geitosten fra Den Sorte Gryte inngår i kremen til lettrøkt hanebryst.

I Lødingen blir det lange arbeidsdager nå, kan Jorunn Husjord fortelle. Først bestilte SAS 100 kilo, og nå 100 kilo til. På ett år kan det bli opp mot et tonn ost fra den vesle bedriften.

– Det betyr to måneders arbeid hvis vi får levere et tonn ost i året. Nå koker vi veldig mye ost og jobber lange dager for å få nok. Vi koker på vedfyrt jernovn for å få den gode, gamle smaken. Den brune geitosten fikk vi bronse for i NM i fjor, forteller Husjord.