Meny

Londons beste restaurant var en bløff

Londons beste restaurant var oppdiktet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

På bare et halvt år klarte restauranten The Shed at Dulwich å bli rangert som Londons beste på nettstedet Tripadvisor – men hele restauranten var oppdiktet.

Topprestauranten eksisterte kun i fantasien til opphavsmannen Oobah Butler. Likevel ble den rost opp i skyene, mediene sto i kø for å teste den, bordbestillingene rant inn og det kom en lang rekke PR-tilbud til den falske restauranten. Navnet betyr skjulet, og det var der det hele startet.

– En dag, da jeg satt i skjulet jeg bodde i, fikk jeg en åpenbaring: I dagens klima av desinformasjon hadde det kanskje vært mulig med en falsk restaurant, sier Butler, som har lang erfaring med å bløffe mediene og andre.

Med en livlig fantasi diktet han opp svært uvanlige og kreative retter til en falsk meny, som ble krydret med bilder han tilsynelatende hadde tatt selv. I virkeligheten var «maten» laget med blekemidler, barberskum og glinsende farger. Det var til og med et stekt egg plassert på foten til en person.

Les også: På denne Paris-restauranten spiser du biff i blanke messingen

Butler la også ut en rekke falske anmeldelser og anbefalinger på reisenettstedet Tripadvisor. Han brukte ulike datamaskiner for ikke å bli avslørt, og etter bare et halvt år tronet The Shed på toppen av listen over de beste spisestedene i London. Etter hvert som pågangen økte, startet Butler faktisk servering i skjulet sitt, men tiltaket var høyst midlertidig – og gjestene fikk servert ferdigretter fra en billigkjede.

Les også: Dette er Londons mest populære restaurant!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært