Meny

Pågrepet for rompe-selfie på ferie i Thailand

Enden var ikke god for to amerikanske turister som postet bilder av seg selv med rompa bar foran Wat Arun-tempelet i Bangkok. Foto: Instagram / Thai Immmigration Police.
Flashet rompa foran thailandsk tempel, ble tatt av lovens lange arm.

Enden var ikke god for to amerikanske turister som postet bilder av seg selv med rompa bar foran Wat Arun-tempelet i Bangkok.

Tirsdag ble de to mennene pågrepet av thailandske myndigheter på Don Mueang-flyplassen da de skulle forlate Thailand. Nå må det homofile paret belage seg på å møte i retten - tiltalt for uanstendig oppførsel på hellig grunn, skriver avisa Bangkok Post.

Cherngron Rimphadee, talsperson for thailandske immigrasjonsmyndigheter, advarer andre reisende for lignende oppførsel og sier at det ikke vil bli tolerert.

Det amerikanske paret, som bare har blitt identifisert som Joseph og Travis, begge 38 år, har postet flere lignende bilder på bildetjenesten Instagram, hvor de har reist rundt i verden og posert med bar bak foran kjente bygninger og attraksjoner.

Les også:  Du kan få ti års fengsel om du gjør dette i Thailand

Ifølge Bangkok Post kan paret trolig vente seg en bot opp mot 5000 baht. Det tilsvarer rundt 1265 kroner. Ifølge andre kilder kan paret også risikere enda strengere straffer.

Folk som besøker buddhist-templer og andre helligdommer i Thailand anmodes om å ikke kle seg uanstendig. Det innebærer blant annet å dekke til skuldre og legger. Turister oppfordres også om ikke å kjøpe statuer eller bilder av Buddha som suvenirer.

Les også:   Du kan få bot om du tar med sand herfra

Reise
Populært