På denne Paris-restauranten spiser du biff i blanke messingen

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Restaurant O'Naturel har to tidligere forsikringsagenter introdusert den franske hovedstaden for et nytt konsept.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det kommer til den kulinariske verden, er det få kjøkken som har like godt rykte på seg som det franske. Med ett mangfold av råvarer og et variert klima, er det franske kjøkken en velsmakende kilde til ett utall av variasjoner innen mat.

Restaurant o'Naturel i Paris står det klassiske franske retter som hummer, foie gras og snegler med persilletilsatt kremsaus på menykartet. Men det er en helt essensiell detalj som skiller det nye spisestedet fra de andre i den franske hovedstaden:

Her legger du nemlig fra deg jakker, klær, mobiltelefon og eventuelle reservasjoner i garderoben før du inntar herremåltidet i Adams eller Evas drakt, minus fikenbladet naturligvis.

Ikke lenger begrenset til sommeren

Det var tvillingene Mike og Stephane Saada (42) som kom opp med idéen til konseptet. Ingen av de to er selv nudister, men brødrene så en mulighet til å kunne tjene gode penger på et nudistkonsept i en by som har rykte på seg som topp feriedestinasjon for de som foretrekker å kaste klærne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Restauranten, som er lokalisert i en rolig sidegate i den sørvestre delen av Paris, er betraktelig varmere i november enn de omtrent 460utendørs nudiststedene rundt om i Frankrike - de fleste av dem strender og campingplasser.

– Folk har jo vanligvis kun anledning til å være nudister om sommeren, forklarer Stephane Saada til nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Les også: Spis naken på London-restaurant

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Her får du spise i fred: En stor hvit gardin forhindrer innsyn fra forbipasserende. Foto: Restaurant O'Naturel
Her får du spise i fred: En stor hvit gardin forhindrer innsyn fra forbipasserende. Foto: Restaurant O'Naturel

– Surrealistisk

I oktober 2017 ble det i Paris forsøkt med et nudistområde i Bois de Vincennes-parken, og parisere kan svømme kliss nakne flere ganger i uken i et offentlig svømmebasseng. Presidenten i det franske naturistfondet, Yves Leclerc, ble svært glad da han fikk høre at han også kunne gå ut og spise uten en tråd på kroppen.

– Vi er i hjertet av Paris, og vi spiser på restaurant nakne. Det er litt surrealistisk, sier han til AFP mens han koser seg med foie gras ved et av restaurantens 20 bord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er som når vi er på ferie, bare enda bedre. Hjemme i Leucate på sørvestkysten må jeg pent ta på meg klær dersom jeg ønsker å gå på restaurant.

Flere restauranter

Da Restaurant O'naturel åpnet dørene tidligere tidligere i november, var det som foreløpig siste i en serie med nakenrestauranter som har dukket opp ulike steder i verden, blant annet i Tokyo, Melbourne og London.

Stedet er minimalistisk innredet, den serverer kun middager og du må bestille bord på forhånd. Hvite gardiner forhindrer innsyn, og svarte stoldeksler skiftes mellom hver setting. Mobiltelefonen må ligge igjen i garderoben sammen klærne for å unngå at noen av gjestene tar bilder av de andre i restauranten.

Mike og Stephane Saada jobber selv som servitører, riktignok med klærne på av hensyn til strenge regler om hygiene.

– Vår jobb er å få folk til å slappe av. Så snart de går inn i spisestuen, følger vi dem til bordet, og vi forsikrer dem om at det ikke er som om hele rommet følger med på dem, sier Stephane før Mike skyter inn:

– Nakenhet trenger ikke å bety seksualitet.

Les også: Turismen i Paris øker igjen