Meny

Norske hytteturister booker sommerferien tidligere

Interessen for å leie hytte i eget hjemland er økende blant nordmenn, viser ferske bookingtall. Mange har allerede bestilt neste års hytteferie. Foto: Novaso
Ifølge ferske tall bestemmer hytteleiende nordmenn seg tidligere enn noen gang for hvor de ønsker å tilbringe ferien.

Mens den første snøen for lengst har begynt å gjøre seg gjeldende rundt om i landet, har mange nordmenn for lengst booket sommerferien. Og for reiseglade hytteelskere er det først og fremst Danmark, Kroatia og Spania som står høyest i kurs.

Tall fra Novasol viser en 16 prosent økning i forhåndsbestillinger for 2018, sammenlignet med fjoråret. Pia Buen, Country Manager for Novasol Norge, spår at stadig flere vil spikre neste års ferie mens utvalget er størst.

– Mange er ekstra tidlig ute for å være sikre på å få reiseønsket sitt oppfylt, sier Buen i en pressemelding.

– Hytteturismen har vist god vekst de senere årene, så forhåndsbookingene for 2018 kan også tyde på at etterspørselen totalt sett fortsetter å øke

Stadig flere legger ferien til Norge

Forhåndsbestillingene er i hovedsak gjort for sommerferiemånedene juni og juli, samt for påsken. Og mens Danmark, Kroatia og Spania utgjør topp tre, følger Norge, Italia, Frankrike og Sverige like bak.

– Vekstvinneren er faktisk Norge. Nordmenns bestillinger på hytteferie i eget hjemland ligger hele 65 prosent høyere enn for ett år siden. At de norske hyttene er så populære er en trend vi har sett gjennom flere år, sier Pia Buen. Hun forklarer at hytteturistene fra Norge stiller også høye krav til komfort og standard.

– Når nordmenn bestiller, velger de gjerne fire- og femstjerners hus. I gjennomsnitt er de mellom seks og ti personer som skal reise sammen, så da kommer denne ferieformen ofte gunstig ut økonomisk, fortsetter Buen.

Les også: Bygger verdens største kunstige strand utenfor Madrid

Det er «dejlig» å være norsk i Danmark

I året som nærmer seg slutten, har Danmark, Norge, Spania, Kroatia og Sverige vært de fem mest populære landene når nordmenn har bestilt seg feriebolig.

Trine Andreassen, markedskoordinator i Novasol, forklarer at Danmark har holdt førsteplassen i mange år og at sselskapets bookingstatistikker viser at markedet for hytteutleie i inneværende år er på samme nivå som rekordåret 2016.

– Den langsiktige trenden er at denne ferieformen er i vekst, både blant nordmenn og europeere generelt, sier Trine Andreassen i pressemeldingen.

Les også:

Rekordmange norske feriemager i årets sommermåneder

Er du over pensjonsalder? Da bør du sjekke nøye hva reiseforsikringen din dekker

Den norske invasjonen på Kanariøyene har økt i styrke

Reise
Populært