Meny

Norge endrer ikke reiseråd for Libanon

Saad Hariri trakk seg denne uka uventet som statsminister i Libanon og gikk hardt ut mot det han hevdet er Irans sterke grep om landet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Saudi-Arabia og flere arabiske land har bedt sine statsborgere om forlate Libanon. Frykten for væpnet konflikt øker, men Norge avventer foreløpig utviklingen.

Libanons statsminister Saad Hariri kunngjorde sist helg overraskende at han gikk av og begrunnet dette med Irans «grep» på Libanon.

Uttalelsen var åpenbart myntet på den Iran-støttede Hizbollah-bevegelsen, som har vært en del av Hariris egen koalisjonsregjering.

Saudi-Arabia fulgte opp Hariris avgang og ba denne uka egne statsborgere om straks å forlate Libanon. Kuwait og Bahrain gjorde det samme, noe som har ført til økt krigsfrykt i Libanon.

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke bedt norske diplomater eller deres familiemedlemmer om å forlate Libanon, og det generelle reiserådet for landet er heller ikke endret.

– Utenriksdepartementet følger den politiske situasjonen i Libanon nøye. Reiserådet for Libanon vil bli endret dersom sikkerhetssituasjonen tilsier det, sier kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg til NTB.

Hvilke vurderinger som gjøres når det gjelder utviklingen og sikkerhetssituasjonen i Libanon, ønsker UD ikke å svare på.

I Utenriksdepartementets generelle reiseråd for Libanon, som sist ble oppdatert i november 2014, oppfordres norske statsborgere til å utvise aktsomhet ved reise til, eller opphold i Libanon.

UD fraråder helt å oppsøke grenseområdene til Syria, den nordlige delen av Bekaadalen, Tripoli og Nord-Libanon, den palestinske flyktningleiren Ain el-Hilweh i Saida og Beiruts sørlige forsteder.

Reiserådet advarer også mot å oppsøke den øvrige delen av Bekaadalen og Tripoli-området, samt Sør-Libanon sør for Litani-elven, dersom det ikke er strengt nødvendig.

Reise
Populært