Meny

Undersøkelse: Flyprisene til værs før avgang

Det lønner seg å være tidlig ute med å kjøpe flybilletter. En ny undersøkelse viser at flyprisene går rett til værs like før avgang. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
En ny undersøkelse viser at flyselskapene øker prisene for flybilletter kraftig dager før avgang.

Dagens Næringsliv har fått reisebyråkjeden G Travel til å følge med på utviklingen i prisene for flybilletter tur/retur til de mest populære destinasjonene fra Gardermoen 25. oktober. Undersøkelsen viser at billettprisene går rett til værs like før avgang.

For eksempel kostet en økonomibillett fra Oslo til Bergen 1.408 kroner mer enn 20 dager før reisen. Da prisen igjen ble sjekket 0–3 dager før utreise, hadde prisen steget 149 prosent, til 3.460 kroner. Økonomibilletten som hadde lavest prisøkning, var reisen fra Oslo til Paris, som økte 50 prosent da reisen nærmet seg.

Derimot var det sistnevnte reise som hadde størst prisøkning blant de fleksible businessbillettene. Der økte prisen 82 prosent 0–3 dager før utreise, fra 4.029 kroner, til 7.338 kroner. Lavest økning var det på strekningen Oslo – Tromsø, hvor økningen var på 33 prosent.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen hos SAS forteller at de skrur opp prisene før avgang for å få folk til å være tidlig ute med å kjøpe billetter.

– Om vi konsekvent solgte de siste setene billig like før avgang, vil jo ingen kjøpe de litt dyrere billettene, sier Johansen.

Reise
Populært