Meny

Milliardsatsing skal føre British Airways tilbake til «storhetsdagene»

Et British Airways-fly tar av fra Gardermoen. Foto: Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Flyselskapet lover bedre trådløst nett, flere gratis måltider og 72 nye fly.

Ikke mindre enn 4,5 milliarder pund legges i potten når det britiske flyselskapet nå skal forsøke å snu motvind til medvind.

Summen vil sørge for at British Airways snart blir det foretrukne flyselskapet for alle, hevder selskapets administrerende direktør Alex Cruz, ifølge den britiske avisen The Telegraph.

Pengene skal blant annet brukes til å skaffe 72 nye fly, oppgradere 128 eksisterende fly, trene kabinansatte og til å rulle ut «det beste trådløse nettet i luften».

Også matserveringen på økonomiklassen på langdistanseruter skal forbedres og direktøren lover i tillegg lavere priser, bedre service og nye ruter.

Les også: Norwegian ser på amerikansk flyselskap som potensiell partner

Flyselskapet har imidlertid litt å rette opp når det gjelder eget omdømme. 2017 har vært et dårlig år for British Airways, blant annet på grunn av streik blant de kabinansatte, et dyrt datamaskinsammenbrudd og omdømmesvikt på grunn av kutt i gratis måltider på kortdistanseruter og bestemmelser om flere passasjerer per fly.

– British Airways har måttet lære på den tøffe måten dette året, sa Cruz i en tale i London denne uken. Den administrerende direktøren var likevel ikke i tvil om at selskapets «storhetstid» nå er på vei tilbake, skriver The Telegraph.

Fremtiden er dog ikke skyfri. Blant annet møter selskapet omfattende konkurranse fra lavprisselskaper og selskapene Emirates, Etihad Airways og Qatar, skriver avisen.

Les også: Air Berlin er konkurs
Reise
Populært