Meny

Er dette svaret på hvem som bør vinne «albuekrigen»?

Videoen av Andrew som fikk nok av irriterende sidemann gikk verden over i fjor.
Det kan bli ganske ubehagelig å sitte i midtsetet om man ikke kan lene armene noe sted, men hvem har krav på hvilket armlene? Etiketteekspert mener han har svaret.

De fleste flypassasjerer kjenner nok den litt ubehagelige situasjonen hvor sidemannen overtar armlenet som om det skulle være vedkommendes private eiendel. Om man er så uheldig og har fått midtsetet, kan det bli særdeles ukomfortabelt om sidemennene kaprer begge armlenene de har tilgang til. Da blir midtsetet brått veldig trangt.

Dette kan utløse fenomenet den britiske avisen The Telegraph omtaler som «albuekrigen». Du har kanskje opplevd å prøve å forsiktig lure til deg armlenet, men så knuffer sidemannen deg «tilfeldigvis» bort? Ganske irriterende, ikke sant?

Les også:  Derfor er flykabinene så kalde

– Passasjeren i midten bør velge

Men hvem er det egentlig som har rettmessig krav på armlenet? The Telegraph har intervjuet etikettekonsulent Jo Bryant, som mener at han har svaret.

Han påpeker at passasjeren som har setet mot midtgangen både har mulighet til å strekke ekstra på beina, og at vedkommende har et eget armlene. Bryant forklarer videre:

– Den som har vindusplass har mulighet til å lene seg på noe, i tillegg til å ha sitt eget armlene. Da gjenstår bare personen i midten som verken har mulighet til å lene seg på noe eller strekke på beina. Vedkommende burde i det minste kunne velge hvilket armlene han eller hun vil ha, om ikke begge, sier han til The Telegraph. 

Gjør to av tre fornøyde

Kroppsspråkekspert Judi James er imidlertid ikke enig i Bryants konklusjon. Hun mener at dersom vedkommende i midten velger et armlene, vil den ene føle seg forfulgt, mens den andre vil føle seg selvtilfreds.

– Den matematiske løsningen er at passasjeren i midten ikke bruker noen av armlenene. Da blir i hvert fall to av tre passasjerer fornøyde, forklarer hun til The Telegraph. 

I 2016 gikk videoen av amerikanske Andrew Slaman som gjenerobret armlenet på flyet viralt.

– Fyren som sitter ved siden av meg tror han eier armlenet. Nå skal jeg vise ham hvor skapet skal stå! sa Andrew i begynnelsen av videoen han la ut på Facebook.

Du kan se den øverst i artikkelen.

Reise
Populært