Meny

Finnair ber nå passasjerer om å veie seg før de går om bord

Finnair-fly. Foto: GETTY IMAGES
Finnair spør etter frivillige. Ikke for å ta et senere fly, men for å gå på vekta før boarding.

Finnair har til CNBC informert om at de har spurt rundt 180 passasjerer om de er villige til å veie seg før de tar fly fra flyplassen i Helsinki denne uken. Det er behov for å veie omlag 2000 reisende for å få nøyaktige målinger på passasjervekt og håndbagasje.

Undersøkelsen vil fortsette til våren 2018 før den avvikles, fordi den ønsker å samle data fra både vinter- og vårsesongen når reisende har på seg tunge vinterjakker og lettere sommerplagg, sier Finnair. Informasjonen vil lagres anonymt.

Hensikten med veiingen, som kan være mer kjent for de som har fløyet med mindre fly, er å oppdatere nesten hundre år gammel data om gjennomsnittlig passasjervekt fordi flyselskapet nå utvider sitt rutenettverk. Da trengs det mer nøyeaktige prognoser hvor hvor mye nyttelast flyet kan bære, for å beregne mengden drivstoff som kreves. 

– Vi har sterk sikkerhetskultur her i Finnair og vi er også et informasjonsdrevet selskap. Derfor vil vi være sikre på at vi har best mulig data til bruk i fly-ytelse og lasteberegninger, sier Finnair til CNBC.

Finnair hevder at de, som andre europeiske flyselskaper, benytter seg av data fra "Eurpean Aviation Safety Agency" fra 2009. Standardvekten på passasjerer er her gitt til å være 88 kg for en mannlig passasjer, 70 kg for en kvinne og 35 kilo for et barn. Dette inkluderer medbrakt håndbagasje.

– Nå føler vi at det er på tide å oppdatere dataene, siden trafikken har utviklet seg og vokst mye. Vi har en svært internasjonal kundebase, og mange av våre kunder har oss som bindeledd ​​mellom Europa og Asia

Du kan i det minste ha på deg skoene, da.

Reise
Populært