Ørkenby sikter mot tittelen «Verdens mest aktive»

Under Dubai Fitness Challenge oppfordres alle til å være aktive i minst 30 minutter om dagen i 30 dager. Foto: Dubai Tourism
Under Dubai Fitness Challenge oppfordres alle til å være aktive i minst 30 minutter om dagen i 30 dager. Foto: Dubai Tourism

Dubai ønsker å inspirere besøkende til en sunnere livsstil og fysisk aktivitet gjennom gratisarrangementer og idrettskonkurranser i 30 dager.

Selv de som aldri har besøkt verdensmetropolen Dubai i De forente arabiske emirater, forbinder ørkenbyen med spektakulære skyskrapere, enorme kjøpesentre og lange flotte strender langs Den persiske gulf.

Dubai er vert for 16 ulike idrettsløp og -konkurranser mellom 20. oktober og 18. november. Foto: Dubai Tourism
Dubai er vert for 16 ulike idrettsløp og -konkurranser mellom 20. oktober og 18. november. Foto: Dubai Tourism

Nå ønsker landets kronprins, Sheikh Hamdan bin Mohammed, å gjøre Dubai til verdens mest aktive by. Dubai Fitness Challenge finner sted i perioden 20. oktober til 18. november 2017, der målet først og fremst er å inspirere besøkende til en sunnere livsstil og være fysisk aktive minst 30 minutter daglig i 30 dager.

Formålet med Dubai Fitness Challenge er å motivere til en aktiv og energisk livsstil. Vi tror det vil gi folk økt livskvalitet hvis de inkorporerer fysisk aktivitet og idrett i hverdagen, forklarer Sheikh Hamdan bin Mohammed om initiativet, gjengitt i en pressemelding fra Dubai Tourism.

Som en del av Dubai Fitness Challenge arrangeres det hver helg gratis undervisning i ulike treningsformer - fra bodycombat og paddleboarding til yoga og dans - på ulike steder i byen. Dette er tilgjengelig for både innbyggere og turister. Nordmenn som er på ferie i Dubai den kommende måneden, kan få et overblikk over de mange gratisarrangementene i en egen Dubai Fitness Challenge-app.

Byen er i tillegg vertskap for 16 forskjellige idrettsarrangementer, blant annet Color Run, Desert Warrior Challenge, Spartan Race og ulike svømme-, løpe- og sykkelkonkurranser.

Les også:

Dubai kan få dronedrosjer

Bygger gigantisk undervannshotell i Dubai

Opplev Dubai på sitt vakreste

Ørkenmagi bak «Solens Dør» i Dubai

Personvernpolicy