Første rutefly har landet på «verdens mest ubrukelige flyplass»

Her er første kommersielle landing på «verdens mest ubrukelige flyplass»
Artikkelen fortsetter under annonsen

Napoleons berømte eksiløy kan omsider ønske turistene velkommen via nye ukentlige flyvninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2016 sto Sankt Helena Airport ferdig med en prislapp på tre milliarder kroner, men åpningen ble kraftig utsatt som følge av sterk vind. Vindstyrken på flyplassområdet var rett og slett så skiftende og kraftig at kommersiell flytrafikk ikke var forsvarlig.

Nå er ukentlige flyforbindelse til øya der eks-keiser Napoleon ble sendt i eksil, omsider kommet på plass. 14. oktober kunne det sørafrikanske selskapet Airlink melde at det første kommersielle ruteflyet hadde gjennomført en vellykket landing med 78 passasjerer om bord på det som er blitt kalt «verdens mest ubrukelige flyplass».

Les også: Øya hvor Napoléon døde i eksil åpner seg for turisme

(Saken fortsetter under)

Sankt Helena sett fra Den internasjonale romstasjon.

For de som har ønsket å sette sin fot på den tropiske øya har eneste løsning til nå vært en fem dager lang tur om bord på postbåt fra Cape Town i Sør-Afrika.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er virkelig begeistret for det nye kapittelet i St. Helenas historie, sier St Helena-guvernør Lisa Phillips til BBC.

Som følge av den fjerne beliggenheten har øya, som tilhører Storbritannia, opplevd beskjeden grad av turisme. Omkring to tredjedeler av koloniens budsjett dekkes i dag av britiske subsidier.

– Dette er et viktig øyeblikk i St. Helenas vei mot selvforsyning, sier en talskvinne for UK Department for International Development (Dfid) til BBC.

– Det vil øke turismeindustrien og skape mulighet for St. Helena til å øke sine inntekter. I tillegg vil det gi andre fordeler som raskere tilgang til helsetjenester for de som bor på øya.

De ukentlige flyvningene vil gå fra Cape Town og Johannesburg, og flytiden er beregnet til seks timer med mellomstopp i Namibia.

Les også:

På denne paradisøya er det totalforbudt å gå i land

Manhattans minste øy er forbudt å besøke

Ny øy dukket opp utenfor USA

– Dette er verdens beste øyer

Hart Island – Dødens øy i New York City

Denne øya er bare for menn - og du får ikke fortelle hva du opplever der