Dette er ikke broen for de med svakt hjerte

Noen vil nok fremdeles velge å ta turen til fots. Foto: Europaweg
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveits har åpnet verdens lengste fotgjengerhengebro som svinger seg 85 meter over dyp kløft.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens lengste fotgjengerhengebro er åpnet i de sveitsiske alpene, og med sine solide 494 meter utgjør den forbindelsen mellom de to byene Grachen og Zermatt. På det høyeste svinger du 85 meter over den dype kløften under deg.

Det tok sveitsiske arbeidere knappe 10 uker å fullføre broen som utgjør en del av Europaweg, også kjent som en av de vakreste to-dagers turene i Alpene. Turen kan blant annet by på panoramautsikt over Matterhorn – Sveits’ mest ikoniske fjelltopp – i tillegg til Weisshorn og De bernesiske Alper. Stien slynger seg mellom 1.600 meter og 2.200 meter over havet.

Les også: Kroatia skal bygge bro rundt Bosnia

Den nye hengebroen erstatter en eldre bro som ble stengt i 2010 etter å ha blitt skadet av steinras. Samtidig sørger den for at slitne vandrere slipper å måtte gjøre en stor omvei inn i dalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye hengebroen er bygget rundt 200 meter under den gamle, og er forankret dypt inn i fjellet for å forhindre lignende skade som den forrige pådro seg. Broen måler kun 65 centimeter i bredden, så turgåere må krysse hverandre i enkeltfil.

Hvis du vil sette dine føtter på verdens høyeste og lengste bro med glassbunn, må du reise til Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge i den nordlige delen av Kinas Hunan-provins. Den over 430 meter lange broen gir deg svimlende utsikt over de opptil 300 meter dype fjellkløftene like under deg.

VIDEO: Se video fra verdens høyest hengende glassbro

VIDEO: Verdens høyeste bro, Beipanjiang Bridge, er også å finne i Kina. Den ble åpnet i 2016 og reduserer reisetiden med over tre timer

Les også:

Kinas blodrøde strand

Denne broen knytter USA og Canada sammen

Melkeveien til de italienske alper

Skaper imponerende kunstverk til fots