Irsk sandstrand kom tilbake etter 33 år

I 1984 forsvant den 300 meter lange sandstranden i Dooagh på vestkysten av Irland. 33 år senere har den plutselig dukket opp igjen helt ut av det blå.

Naturen tar og naturen gir, heter det. Det gjelder også Atlanterhavet, som ga de 2600 innbyggerne i den irske småbyen Dooagh tidenes overraskelse da det nylig leverte tilbake en 300 meter lang sandstrand som hadde vært borte i over tretti år.

Kraftig storm og bølger vasket bort den vakre sandstranden ved vesle Doaagh på vestkysten av Irland. Nå har stranden på ny oppstått - helt ut av det blå.Foto: Achill Tourism.
Kraftig storm og bølger vasket bort den vakre sandstranden ved vesle Doaagh på vestkysten av Irland. Nå har stranden på ny oppstått - helt ut av det blå.Foto: Achill Tourism.

Det var under en voldsom storm i 1984, at den vakre, gylne sandstranden på vestkysten av Irland brått ble skylt på havet. Igjen ble stein og grus liggende i fjæra, hvilket innebar kroken på døra for fire hoteller og et utall gjestehus som led under mangelen på badegjester.

Les også: Bli med på «svømmetur» gjennom Indonesias korallrev

Det var etter flere dager med springflo og kraftig vind i påsken 2017 at tusenvis av tonn med fin sand igjen havnet i bukta - slik at den vakre sandstranden igjen kunne bli Dooaghs stolthet, skriver flere internasjonale medier, deriblant britiske The Guardian.

– Vår lille landsby er vakker uansett, men det er flott å kunne titte ut og se denne nydelige stranden i stedet for bare steiner, forteller Alan Gielty, som driver en lokal restaurant i Dooagh.

Se også: Plutselig begynner vannet å «koke» langs stranden

Han merker allerede at antallet besøkende har begynt å ta seg opp etter at sandstranden kom tilbake.

– Siden folk har sett nyhetene om stranden, har vi opplevd mange flere besøkende fra innlandet.

Dooagh ligger på øya Achill på vestkysten av Irland.

Se video av den flotte, nye stranden øverst.

Les også: Thailandsk ferieparadis stenges for turister

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden