Piloter har kåret Norges vakreste innflygninger

Selv erfarne piloter tar frem superlativene når de beskriver Norges vakreste innflyginger.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har fått lov til å fly langt i 16 år og reist verden rundt i tre verdensdeler, men det er ingenting som slår å fly i Norge, forteller SAS-pilot.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikrer du deg plass ved vinduet når du skal ut og fly, kan du være vitne til mangt et vakkert skue når flyet beveger seg ned under skylaget og sikter seg inn mot landingsstripen. Og det er ikke bare passasjerer som lar seg imponere over utsikten:

I en uformell kåring blant SAS’ piloter, gikk Ålesund, Bodø og Tromsø nylig helt til topps som visuelle favoritter når de skal inn for landing.

Hele veien fra Oslo til Ålesund er det er stort sett bare nydelige fjell. Det er utsikt i verdensklasse, sier flykaptein Arne Krogen i en av tre reklamevideoer som SAS har produsert.

– Jeg har flydd i 29 år, men ingen steder slår å kunne fly over Geiranger og Hjørundfjorden med spektakulære fjorder og fjell, fortsetter Krogen.

Les også: Verdens minste flystripe er kåret til verdens vakreste

(Saken fortsetter under)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

VIDEO: Se innflygning mot Ålesund

I videoene deler SAS-pilotene egne erfaringer og historier, blant annet om utfordringene de av og til står overfor.

Tromsø har en utfordrende innflyging. Her må vi bruke vår erfaring og kunnskap, og ta ekstra hensyn til vær og vind i enda større grad enn lenger sydover. Det er nydelig, forteller kaptein Eivind Ajer Olsen.

Den førnevnte kåringen er sammen med de tre filmene del av kampanjen «Home is a world of its own». Ifølge markedssjef for SAS i Norge, Marianne Orderud, er målet å trigge nysgjerrigheten til å oppdage en verden av opplevelser her hjemme i Norge.

Man reiser verden rundt på leting etter det man trenger, og så vender man hjem for å finne det. Norge byr på utallige reiseskatter, og vi i SAS ønsker å vise høydepunktene som begeistrer selv de som har reist svært mye i sitt liv, sier Orderud i en pressemelding.

VIDEO:Se innflygning mot Bodø

Les også:

Så høy er risikoen for å bli smittet på fly

Spektakulært fugleblikk over «forbudt» Disneyland

Dette er verdens farligste flyplass