Gardermoen får to nye interkontinentale flyruter i 2017

Ethiopian Airlines skal bruke Boeing 787 Dreamliner til å frakte passasjerer mellom Addis Abeba og Oslo. Foto: AP Photo/Boeing Co.
Ethiopian Airlines skal bruke Boeing 787 Dreamliner til å frakte passasjerer mellom Addis Abeba og Oslo. Foto: AP Photo/Boeing Co.

To langruter skal, i skrivende stund, etter planen komme på plass i løpet av 2017. Da kan du fly direkte til Etiopia og Singapore.

Mars 2017 går startskuddet for den aller første av fem ukentlige direkte-flyvninger med Ethiopian Airlines til Etiopias hovedstad Addis Abeba. Samtidig markerer dette den første ruten et afrikansk selskap har startet fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

Det er Aftenposten som melder dette.

Ethiopian Airlines er Afrikas største flyselskap og alliansepartner med SAS. Selskapet, som disponerer 70 fly, valgte Oslo fremfor Kastrup i København og skal benytte Boeing 787 Dreamliner til å frakte passasjerer mellom Addis Abeba og Oslo.

Til Aftenposten forteller Ethiopian Airlines’ landssjef for Norden og Baltikum, Nega Veldu, at han har stor tro på ruten. Han er ikke er tvil om at den kommer til å bli populær, både for forretningsreisende og turister.

Les også: Dette er verdens farligste flyplass

(Saken fortsetter under)

Fra det 150 meter lange svømmebassenget på toppen av Marina Bay Sands har du god utsikt over hovedstaden i Singapore, solide 206 meter over bakken. Foto: Silas Khua/Flickr
Fra det 150 meter lange svømmebassenget på toppen av Marina Bay Sands har du god utsikt over hovedstaden i Singapore, solide 206 meter over bakken. Foto: Silas Khua/Flickr

Samtidig skal Norwegian ifølge Aftenposten jobbe med tilretteleggingen av direkterute mellom Oslo og Singapore. Selskapet skal planlegge to ukentlige avganger fra og med sommerferien neste år. Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik vil ikke kommentere Aftenpostens opplysninger.

– Vi får inn mange nye langdistansefly i månedene fremover, men et ruteopplegg er et møysommelig arbeid som ikke er klart før alt er klart. Derfor vil jeg ikke kommentere våre planer på annen måte enn å si at vi svært gjerne vil involvere ruter til Oslo Lufthavn i våre fremtidige planer, sier Skånvik.

Les også: Ny kåring: Dette er verdens mest elegante byer

Personvernpolicy