Gigantisk fotavtrykk oppdaget i Kina

Se video.

Skal angivelig stamme fra kjempe.

En gruppe fotografer oppdaget i begynnelsen av oktober i inneværende år et eldgammelt fotavtrykk i stein nær byen Pingyan i Kina. De utforsket regionen da de kom over det fossile avtrykket som er hele 57 cm langt, 20 cm bredt og 3 cm dypt. En fot (måleenheten) tilsvarer 30,48 cm, noe som betyr at avtrykket er nesten dobbelt så stort som en gjennomsnittlig fot i dag.

Se video av fotavtrykket øverst i artikkelen.

Kan bevise giganter på jorden

Oppdagelsen kan gi de mange mytene om kjemper som levde på jorden for millioner av år siden, bein å gå på. Forfattere, forskere og arkeologer verden over har lenge fantastert om gigantene – bare se på Roald Dahl og boken «SVK» (Store Vennlige Kjempe) fra 1982.

(Artikkelen fortsetter under)

VIDEO: Sommeren 2016 var den filmatiserte versjonen av «SVK» å se på kino. Se filmtraileren her:

Litt etter litt har mennesker gjort oppdagelser rundt om i verden som kan bevise at disse vesenene en gang levde på jorden. Det siste fotavtrykket som ble funnet i Kina blir nå studert nærmere av forskere som ønsker å finne alderen og opprinnelsen til fossilet, i håp om å avsløre sannheten bak det, skriver Ancient Code.

Les også: La deg sjarmere av Islands utrolige natur

Ikke det første beviset

Men det 57 cm lange fotavtrykket fotografene oppdaget i Pingyan er ikke det første som er blitt funnet. Allerede i 1912 oppdaget en bonde ved navn Stoffel Coetzee et fotavtrykk på hele 128 cm mens han jaktet i det som da var den østre delen av Transvaal, i dag kalt Mpumalanga, i Sør-Afrika.

Les også: Arkeologisk funn i Kenya vekker oppsikt

Forfatter Michael Tellinger lastet i 2012 opp en video av fotavtrykket på YouTube og kalte det for det beste og viktigste beviset som støtter ideen om kjemper. Ifølge Ancient Code har Tellinger anslått at fotavtrykket stammer fra 200 millioner år tilbake.

Nettstedet ramser også opp flere fossiler funnet rundt om i verden, blant annet et 290 millioner år gammelt fotavtrykk i New Mexico oppdaget i 1987.

Les også: Her er Asias beste strender

Personvernpolicy