Avslører Prahas største turistfelle - trues med fengsel

Janek stoppet intetanende turister som holdt på å gå rett i fella, og sparte dem for store summer.

Det gamle bytorget i Tsjekkias hovedstad Praha er blant byens viktigste turistmål og er i tillegg innlemmet i UNESCOs verdensarvliste.

Men midt på torget finnes en klassisk turistfelle som de fleste ikke oppdager: Et vekslingskontor som har skremmende dårlig kurs på veksling mellom Tsjekkiske koruna og euro. De solgte denne dagen 1 euro for drøye 15 koruna, mens euroen i realiteten var verd 27 koruna, nesten det dobbelte.

Les også: Tsjekkia forbyr røyking på utesteder

Turistfelle

Janek Rubeš står bak videobloggen Honest Guide for YouTube-kanalen Stream Internatonal. Han dedikere videoene sine til å hjelpe turister i Praha.

Så han stilte seg opp utenfor valutakontoret og stoppet alle som skulle inn for å veksle. Totalt fikk han stoppet flere hundre turister fra å tape store penger, og guidet dem i stedet til et annet valutakontor der vekslinsgkursen var riktigere.

Les også: Slik selges Norge inn for resten av verden

Truet med fengsel

På et tidspunkt tilkalte de ansatte politiet, med beskyldninger om at Janek og kameramannen Honza blokkerte inngangen, men etter en telefon til advokaten sin, fikk han fortsette.

Deretter fikk de tilsynelatende et brev fra ledelsen for valutakjeden, der de truet med fengsel, dersom videoen ble publisert. I brevet hevdet ledelsen at Janek hadde kostet dem flere hundretusen koruna.

100 koruna (CZK) er 3. oktober 2017 tilsvarende 33 norske kroner.

Les også: Aldersgrense på reiseforsikring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden