Meny

En uoppdaget perle skal oppdages

Fra Hikkaduwa Beach på vestkysten av Sri Lanka. Foto: Colourbox
Tilstrømmingen av reiseglade nordmenn til Sri Lanka har økt de siste årene. Nå ønsker landet å øke kunnskapsnivået hos norske bransjeaktører.

Mange tusen års kulturhistorie, frodig natur, fargerikt folkeliv og milelange strender har sørget for at stadig flere nordmenn har fått øynene opp for Sri Lanka som destinasjon når ferieplanene skal legges.

I en pressemelding fra 2016 legger Sri Lanka Tourism Promotion Bureau frem tall for at antallet norske turister økte med 30 prosent i 2015 sammenliknet med året før, og denne trenden så ut til å fortsette i 2016.

Les også:   Reisemålene der du garantert får se dyr

I løpet av en todagers safariutflukt kan du se elefanter, krokodiller og leoparder i det fri. Foto: Kathleen Buer/ABC Nyheter

I skrivende stund reiser 30 aktører fra den srilankiske turistnæringen til Oslo for å møte nye, potensielle norske samarbeidspartnere. I forbindelse med en workshop holdt av Sri Lanka Tourism Promotion Bureau skal norske aktørene og reiselivsfirmaer blant annet møte srilankiske hotelleiere, turarrangører og flyselskaper.

Landet har en turbulent historie og frem til ganske akkurat dette tidspunkt har det vært borgerkrig lengst nord i landet. Nå er imidlertid landet inne i varmen hos flere turoperatører og reiselivseksperter som omtaler Sri Lanka som en uoppdaget perle. Blant annet har Lonely Planets «Dream Trips»-magasin utnevnt Sri Lanka som et av årets hotteste reisemål.

Les også:

Syv historiske plasser som Europa har glemt

Hit vil vi reise i sommerferien

Kvinner får likevel ikke kjøpe alkohol på Sri Lanka

Reise
Populært