Bli med Jacob (22) på rundreise i verdens mest lukkede land – Nord-Korea

Litaueren deltar blant annet i et maraton, er med på feiringen av fødselsdagen til landsfaderen Kim Il-Sung og får grisejuling av nord-koreanske barn i bordtennis.

Sol, strender, total avslapping og frihet. Disse er alle ord vi her hjemme forbinder med sommerferie. Men for noen spesielt eventyrlystne sjeler innebærer ferieplanene noe helt annet.

Backpacker og YouTube-bruker Jacob Laukaitis (22) bestemte seg nemlig for å legge turen til Nord-Korea. Litaueren, som har besøkt over 50 land de siste tre årene, hadde lenge drømt om å besøke det fascinerende landet, og bestemte seg for endelig å gjøre drømmen til virkelighet denne sommeren.

Les også: Turisme i Nord Korea – ein leik med elden?

– Dannende opplevelse

For alle oss som ikke har hatt mulighet eller lyst til å ta reisen til verdens mest lukkede land, laget Jacob en minidokumentar fra sin uke i Nord-Korea.

Se hele dokumentaren øverst i artikkelen

Etter ukesvis med forberedelser blir han med en gruppe turister på en guidet tur i landet. Han får se mange aspekter ved det nord-koreanske samfunnet, og kaller opplevelsen «en av de mest dannende i mitt liv», selv om han vedkjenner at det meste er arrangert.

– Landet så mye bedre ut en jeg trodde, selv om jeg naturligvis kun ble vist det myndighetene ønsket jeg skulle se, sier den eventyrlystne litaueren.

Les også: 10 turistfeller verden rundt

Strenge regler

Nord-Korea har lenge latt turister komme til landet sitt, men kun på egne premisser. Alle reiser gjennomføres med guide, og reisende har ikke lov til å forlate hovedstadens Pyongyangs hotell, strategisk plassert på en øy, alene.

Men man bør heller ikke finne på noen sprell på hotellet. Tidligere i år ble en amerikansk student dømt til 15 års straffarbeid for å ha prøvd å ta med seg et propagandabanner fra hotellet.

Regimet i Nord-Korea, ledet av Kim Jong-Un, regnes som det mest autoritære i verden. Svært få vet nøyaktig hva som foregår i landet til enhver tid, men FN har flere ganger fordømt regimet for brudd på menneskerettigheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus